zaterdag 15 november 2014

KNSB Beker ronde 2

In de tweede ronde van de KNSB beker wist CE derdeklasser Goes te verslaan.

Tweede ronde? hoor ik u lezen, waarom heb ik niets gelezen over de eerste ronde op deze blog? Welnu de eerste ronde hadden wij als meesterklasser een vrije ronde gekregen....

Op papier waren wij zwaar favoriet, immers een meesterklasser tegen een derde klasser, echter zolang de hele club nog niet massaal overgestapt is naar Gezinsenergie zullen we het zeker in KNSB beker moeten hebben van de "d'Opregte amateurs" , wat de krachtverhoudingen een stuk dichter bij elkaar bracht.
De amateurs waren deze keer Robin,Michel, John en ondergetekende.
Zoals altijd in de beker werd er geloot om de kleur en wij lootten wit op bord  1.
Ondergetekende opende de wedstrijd met een remise op bord 4 tegen dezelfde tegenstander als enkele weken geleden in de competitie.
Daarna won Michel vrij overtuigend met zwart op bord 2, veel meer tijd en een betere eindspeltechniek haalde het volle punt binnen. Helaas miste ik het incident wat zich afspeelde omdat ik mijn partij met mijn tegenstander aan het analyseren was . Michel meende dat zijn tegenstander moest blijven noteren gezien de increment die we erbij kregen, echter met de vijf seconden erbij bleek dit niet het geval te zijn en stond de Goes speler in zijn recht gesteund door de wedstrijdleider.
Daarna een knap staaltje teamspirit, Robin had een remise voor het grijpen nadat hij eerder de winst gemist had. Dit was voor John het sein een goed getimed remise aanbod te plaatsen.
Zoals zo vaak denken spelers dan aan hun eigen elo-puntjes en zo ook deze Goes speler die hiermee de nederlaag van zijn team realiseerde. 1,5-2,5 op naar de volgende ronde!

Lees hier het ietwat zure verslag van Joey Grochal van SV Goes.
 
 

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat negatief verslag van Rokado over onze interne.

Anoniem zei

Ja jammer maar wel waar
anderzijds makkelijk praten
noem eens een club op die wel intern actief is

Ton zei

De wat troosteloze ambiance was mij ook al opgevallen. De 2 andere clubs waar ik speel hebben wel een bloeiende interne: CSV en SV Krimpen.

John van de Laar zei

Wat mij betreft -op persoonlijke titel- een realistisch verslag van Rokado. Het is jammer dat, een op papier zo een grote club, zo'n dunbezochte interne competitie heeft. Maar goed, dat kan je de mensen die er elke week zijn, uiteraard niet kwalijk nemen...
Zo heeft een ieder zijn moverende redenen om niet bij onze interne aanwezig te zijn. Grootmeesters hebben er geen tijd voor, Belgen wonen wat ver weg, anderen hebben een gezin, of studeren tegenwoordig in een andere stad. Allemaal plausibel. Via het Internet kan er ruimschoots ook een spannende pot gespeeld worden, misschien moeten we de inspanningen van Hans van Calmthout van twee jaar terug in retroperspectief nog wat meer op waarde moeten schatten (als we dat al niet deden).

Desalniettemin is het een goed idee om als lid 19 december vrij te houden en elkaar te beloven er ook daadwerkelijk te zijn. Of je nou in Mourik, Anderlecht, Hellevoetsluis of Pernis woont. Komt allen tezamen!

Anoniem zei

het is inderdaad erg jammer
maar het heeft natuurlijk ook te maken met de "cultuur"
waarbij de extern gewoon belangrijker is dan intern
we zitten niet voor niks in de meesterklasse !!

Peter dJ zei

En nu tegen De Stukkenjagers !