zaterdag 22 november 2014

Het tweede wint in Roosendaal

Tegen de gedoodverfde degradatie kanidaat in deze poule moesten wij vandaag winnen. Dit begon ook dan op voortvarende wijze, uw verslaggever won een goed gespeelde partij nadat mijn tegenstander in de opening een onnauwkeurigheid beging 0-1,  de weg lag open naar een mooie uitslag.

Arjen wist hier een halfje aan toe te voegen, in de analyse dachten we dat hij waarschijnlijk een goede mogelijkheid had gehad met Pf4 waarna er een kansrijke voorzetting had kunnen ontstaan, de stelling werd iets anders gespeeld en remise leek me hier een vrij correct resultaat.

Daarna was het enige tijd wachten tot er volgende resultaten vielen, helaas waren deze minder goed.

De Woerdense inbreng viel geheel tegen de gewoonte in deze keer tegen. Marcel had een pion geofferd maar kreeg hier niet voldoende compensatie voor  van kwaad kwam erger met stukverlies tot gevolg. Jelle kwam volgens mij wel goed uit de opening maar speelde het ergens niet goed in het eindspel, helaas ook hier een nul. 2,5-1,5

Gelukkig duurde deze achterstand niet lang, Matthieu speelde een sterke partij door enkel maar gewoon gezonde zetten te doen, de ietwat overagressieve aanpak van zijn tegenstander werd hiermee genadeloos afgestraft. Daarna wist Hans het volgende punt binnen te slepen, zijn tegenstander speelde een gambietje maar zag de compensatie hiervoor niet meer terug. 2,5-3,5
Toen werd het toch nog spannend, zowel  Kees als John waren in stellingen beland waar het nog alle kanten op kon gaan. Kees offerde in de tijdnoodfase een kwaliteit voor praktische kansen en deze kwamen er ook, de stelling was extreem lastig te spelen voor zijn tegenstander en met een paar ferme tikken werd het punt binnen gehaald. Bij John was het niet anders, deze stak er een pion in, en na wat wandelingen van beide koningen bleek John opeens wel erg goed te staan, niet veel later 2,5-5,5. Een goede overwinning tegen een tegenstander die onverwacht sterk spelend voor de dag kwam.
De volgende ronde zullen we echt aan de bak moeten tegen een van de titelkandidaten Philidor Leiden.

         Het gezelligste team van Charlois Europoort poseert op de oude markt in Roosendaal.

Lees hier het verslag van de Pion 3

6 opmerkingen:

René van den Broek zei

schrijver dezes... dank je voor het compliment (zie het maar zo :-)) was een bijzonder spannende pot tegen John ja... en had nog alle kanten op gekund... laatste zet vervangen door 48. Kh3 lijkt nog op remise (48. ... Th8+ 49. Lh7 !) en met 44. La4 had ik het John nog moeilijker kunnen maken... maar eerlijk is eerlijk... rond de 25e zet stond ik op mijn beurt verloren... leuke pot John !! groeten René van den Broek (De Pion Roosendaal)

Rogier Pitlo zei


door de lichtval herkennen we slechts vijf man. Wie staan er op de foto?

Lentheman78 zei

Jaja, wie is deze mystery guest nu? Er moet wel wat te raden overblijven...

Benjamin van Assendelft zei

Ik vermoed Van Drunen sr.

Anoniem zei

We wachten met spanning op de verslagen van het eerste en derde! Gijsbert

Gerrit Boer zei

En een verslag van het zevende is er ook nog niet. Maar die laten misschien hun spel spreken?