zaterdag 20 oktober 2012

Overschie uiteindelijk te sterk voor vierde team.

Zonder sterspelers van de Laar en Gijsbert Kamerman maar met vervangend teamleider van Malde en vertrouwde invaller den Bleker trad Charlois Europoort 4 aan in en tegen Overschie. Het 1e team wel te verstaan en dus wisten wij dat we flink aan de bak zouden moeten. Maar ook Overschie had enkele invallers en dus waren beide teams enigszins verzwakt in vergelijking met hun opgegeven opstellingen.
Vanaf het begin van de wedstrijd was er direct strijd. Met name Cees van Oosterom tegen Maurits de Jong was al na een zet of 12 een zeer gecompliceerde partij . En ook Ab Kamman had er zin tegen Ronald Ruijtenberg en kwam waarschijnlijk ergens in het middenspel gewonnen te staan. Pas om half 11 (!) kon het 1e punt binnengehaald worden en jawel dat was direct de grootste verrassing. Eduard kwam steeds meer met zijn rug tegen de muur te staan en zijn dame leek aangeschoten wild, maar met een trucje legde Eduard Smits onverwachts en niemand minder dan Henk Ochtman over de knie. Henk gaf direct toe dat hij de paardzet niet gezien had. Hij gaf later ook de schuld aan zijn biertje, tja dat kan, maar het betekende wel dat de Overschie gewaarschuwd was. Een kwartiertje later won Erik Brandenburg van Piet Verheij, maar dat was zeker geen cadeautje van Piet. Erik zei achteraf dat hij wel geschrokken was van het verlies van Henk en was er extra voor gaan zitten en had niet meer op het team gelet. Toch kwamen we opnieuw rond 11 uur op 1-2 voorsprong door Erik van den Berg die een lopereindspel won van Willem Hajenius.
Ik geloofde op dat moment nog in een verrassing. Maar bij het bord aangekomen van Ab Kamman bleek hij een fout gemaakt te hebben en stond ineens een stuk achter. Marcel den Bleker had zwart, speelde Caro-Cann en kreeg met een doorschuifvariant een stevige aanval te verduren. Er zat een mooie pointe in van Albert Segers waardoor we  weer op 3-2 achter kwamen. Op dat moment zag ook Viktor een armada van pionnen van Arnoud van Kempen op zich af komen. Achter zei Viktor dat hij die 5 pionnen wel dacht te kunnen tegenhouden. Mmm ja ja. Het stond nu ineens wel 4-2 en nog twee borden te gaan. Cees was, begreep ik , in een dame-eindspel beland met een pion meer maar had minder tijd en gaf wat onverwachts remise waardoor we de wedstrijd verloren. Ik begreep later dat het waarschijnlijk niet meer te winnen was. Zelf speelde ik uiteindelijk remise tegen Jeroen van der Meer waardoor we 5-3 verloren.
Zonder Kamerman en natuurlijk ook van de Laar komen we gewoon te kort. Eerlijk is eerlijk.

6 opmerkingen:

Sascha zei

Jammer. Mooie pot van Eduard. succes de volgende wedstrijd.

JCA zei

Ziet er op belangrijke punten uit als een zeer realistisch verslag.
Toch:"Diganiegoehè!" Volgede wedstrijd een voorbereidingsavond bij de teamleider thuis?

JCA zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
JCA zei

Twee keer hetzelfde plaatsen.., vandaar.

Sascha zei

Erg enthousiast bezig die John

Arjan zei

Eduard gefeliciteerd! Van Ochtman wil je graag winnen.