zaterdag 6 oktober 2012

Goede 4-4 derde team tegen sterk Boven IJ

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen en de Passage was weer afgeladen, een prima atmosfeer om een lekker middagje te schaken.

Mijn tegenstander(2096) dacht daar blijkbaar anders zover, want met wit wikkelde hij sneller dan het licht af naar een remise toren eindspel.

Daarna duurde het tot de hectische tijdnood fase totdat er weer scores gingen vallen.

Allereerst was daar Arjen die een krankzinnige partij speelde, zijn tegenstander had een zeer kansrijk kwaliteitsoffer geplaatst en het koste Arjen zee├źn van tijd om de complicaties te overzien. Na lang zwoegen worstelde hij zich er uit en nam de aanval over met luttele seconden over ging zijn tegenstander pardoes mat!

Daarna tikte Filip het punt binnen 2 lopers en een ruimteoverwicht speelde hij netjes uit. Bij Cor liep het ook gesmeerd zijn tegenstander had om niet onder de voet gelopen te worden een stuk geofferd voor 2 pionnen. Cor bleef kalm en schoof de partij bekwaam uit. (3,5 -0,5)

Degene die dat ook deed was de sterke Cor Croese (2247) tegen onze Hans, een pion bij goede stelling was niet meer te keren.

Angelique was inmiddels ook krapjes in de tijd komen te zitten maar de stelling compenseerde daar wel voor, na de tijdcontrole ontstond een toren eindspel met plus pion dat helaas niet te winnen viel.

Tenslotte verloren Eduard en Joris. Eduard werd met zwart langzaam weggedrukt door zijn secuur spelende tegenstander (2073).

Joris had gevochten als een leeuw maar kon uiteindelijk het gelijke lopereindspel met minus pion toch niet droog houden.

Eindstand 4-4 tegen een van de sterke teams in deze klasse. Dat geeft de teamleider moed voor de komende ronde tegen mede degradatie kandidaat Moerkapelle.

Lendert

TL CE 3

4 opmerkingen:

Sascha zei

Een mooie uitslag. CE3 heeft zeker gevochten voor elk punt. volgende uitslag een overwinning :-)

Anoniem zei

Grappig stukje van Boven IJ, de tegentander was nogal onder de indruk van de rating van Eduard.

Leuk om te zien dat enkele weken later Eduard dan van dik 2100+ wint. Graag had ik gezien dat deze man het zelfde lot had ondergaan...
wat een arrogantie..

http://sv-bovenij.nl/Nieuwendam/weekbrief/2012_2013/weekbrief_07.pdf

Lendert
Teamleider CE3

Sascha zei

Kan die Frank van den Velpen niet even een lesje krijgen oid.. Laat hem dan maar tegen mij spelen, kijken of hij nog steeds met zo'n arrogantie blijft rondlopen (en dat mag ook wanneer hij 88 jaar is).

Anoniem zei

Stel mij maar gewoon weer tegen hem op. Van zijn geschiedenislesjes kan ik nog wat opsteken :)

Eduard