zaterdag 6 oktober 2012

CE 6 wint met ruime cijfers

We speelden vrijdagavond met CE 6 een thuiswedstrijd tegen Zwijndrecht 2. Van te voren hadden we geen idee van de sterkte van onze tegenstander. Toen ze met 2-0 voorkwamen door verlies van Rinus van de Wetering aan bord 1 en Adri Jumelet aan bord 3, zag het er naar uit dat we een zware avond tegemoet gingen.

Coen van Baren (6) en Kevin Nguyen (2) wonnen beiden, waardoor de stand weer in evenwicht was. Coen speelde een mooie aanvalspartij met steeds weer andere dreigingen. Zijn tegenstander verdedigde zich lange tijd bekwaam, maar moest uiteindelijk zijn meerdere in Coen erkennen. Van het spel van Kevin heb ik niets meegekregen, maar winst aan bord 2 is gewoon goed! Kevin, vertel iets van je partij als reactie op dit bericht. Hetzelfde geldt voor alle anderen die een genuanceerder verhaal kunnen vertellen dan ik het doe.

Ondergetekende (5) had ik een veelbelovende stelling opgebouwd die ik tot mijn teleurstelling in remise liet verzanden. Het was niet nodig geweest. Maar goed, beter een half ei dan een lege dop. Piet van Dijk (8) speelde een wisselvallige partij, met fouten aan beide kanten. In het eindspel was een promoverende pion winnend voor Piet. Michiel Gerritse (7) stond al heel lang gewonnen, maar zijn tegenstander bleef waarschijnlijk hopen op fouten van Giel en speelde door. Tja, hij kende Michiel waarschijnlijk niet, anders had hij het minstens een uur eerder opgegeven.

Het klapstuk van de avond was de partij van Lennart Heijnen (4). Hij was als laatste bezig in een materieel slecht staande partij (een loper achter), waarbij beiden nog een dame en toren hadden, en elk vier verspreide pionnen. Een sterk punt voor Lennart was een doorgebroken pion op de zevende rij, een zwak punt veel minder tijd. Hoe Lennart het deed, weet ik niet precies, maar hij won eerst de toren van zijn tegenstander, en omdat voor winst nog een stuk winnen wel mooi was, sloeg hij ook de vijandelijke loper eraf. Een voor velen onverwachte winst, de meeste toeschouwers hadden een nul ingecalculeerd. Lennart zelf was gedurende de partij minder somber gestemd, waarin hij dus gelijk had. Maar misschien werkte zijn tegenstander wel een beetje mee.

Een mooie winst van 5,5 – 2,5.
Op 1 november is onze tweede wedstrijd, uit tegen Sliedrecht 3.

Gerrit Boer

1 opmerking:

Sascha zei

Netjes! Op naar de volgende wedstrijd