zaterdag 4 juni 2011

Julian stoomt door !

 

Afgelopen vrijdag nam Julian het op tegen een heel arsenaal Charlois Europoort clubspelers.

Eerst speelde hij simultaan tegen de jeugd dat in grote getale was opgekomen. Julian had echter geen genade voor zijn nog niet veel jongere leeftijdgenoten. Ook ouders en jeugdtrainers deden mee die ik qua niveau maar even voor het gemak meetel. Tegen achten werd de laatste hand geschud met Inge. Het werd 28 – 0 voor Julian.

Om kwart over 8 startte hij een kloksimultaan tegen een 11-tal leden en 1 gastspeler. Opvallend was de afwezigheid van veel groep 1 spelers. Zij zouden toch een grotere kans moeten maken nu het simultaan is. Maar nee, blijkbaar bang voor nog een blamage duikelden de smoezen over elkaar heen. Ineens of subtiel gepland (?) moest er toch nog een partij gespeeld worden voor de interne (Hans en Kresna ), “de boel in de gaten houden” (John van Baarle), kinderen naar huis brengen (Cor), snelschaken met John Leer (Ben), etc. Alleen Arjen durfde het aan.

Nu was de verwachting dat Julian wel wat minder zou gaan lachen als op de foto in Hellevoetssluis. Er zou toch wel iemand zijn die hem zou gaan pakken. Julian had voor elke partij 1,5 uur en zijn tegenstanders een uur. Vanaf 20.30 uur gingen de klokken aan. Al gauw bleek dat onze jonge clubkampioen ook hier niet van plan was zijn ongeslagen status weg te geven. Ruud Kok kon alweer snel zijn eigen stukken in de doos gaan doen en toen John van de Laar mij om half tien een hand kwam geven wist ik natuurlijk ook genoeg. Verrassend was dat een club van buiten, Sliedrecht , heel subtiel een jeugdspeler had afgevaardigd in de persoon van Jorik Klein. Ik weet niet of Jorik een Leeuwvariant heeft gespeeld, maar mocht het zo zijn dan weet Julian ook hier blijkbaar wel raad mee. Martin in ’t Woudt was zeer gemotiveerd, maar Julian bleef koel doorwinnen. Zelf speelde ik mee en kreeg nog een advies van Ben Boog. “ hee , gewoon snel zetten anders kom je in tijdnood”. Nu kom ik dat vrij vaak, maar inderdaad gaf ik met nog 17 s op de klok maar op . Julian had nog een uurtje over. Zo stond het 5-0. De andere borden leken redelijk te staan voor de rest van de club, want daar hebben we het zo ondertussen wel over. Julian tegen Charlois Europoort. Vanaf half 11 kwam vrijwel iedereen in tijdnood of liet zich een beetje opjagen omdat er sneller gespeeld moest worden. Er was geen ontkomen aan. Eduard, Angelique, Tjerk, Gerrit, Piet, Lennard en uiteindelijk ook Arjen werd aan de zegekar verbonden van Julian. Er werd nog veel uitgelegd aan elkaar: “bijna dit , bijna dat, als hij dat” en “ ik had weinig tijd” waren veel gehoorde uitspraken.

De uitslag is en blijft 12 – 0 ! Julian lacht nog harder.

Tegelijkertijd kon er nog geschaakt worden tegen snelschaakspecialist John – vechten tegen de Beer - Leer in een hoekje van het clublokaal. Diverse leden maakten het hem zo moeilijk mogelijk , maar verloren omdat zij al hun krachten al verspeeld hadden tegen Julian. John won natuurlijk veel, maar of hij ook de nul hield moet u maar aan Eduard Smits vragen.

O ja, nog effe uitrekenen: 13 van de interne, 28 van de jeugd, en 12 van de Simultaan. Dat maakt 53-0.

Toch mogen we hopen want ook tennisser Djokovic werd na 43 achtereenvolgende overwinningen uiteindelijk weer eens verslagen .

Daar was dan wel een Federer voor nodig.

Herman.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Je vergeet een partij voor de passagecup? Julian tegen Lennard den Boer werd..... Remise!

Anoniem zei

Maar wel omdat Julian eerder weg moest en in een spannende stelling daardoor de partij moest worden afgebroken.

Arjan zei

Julian, gefeliciteerd met deze opnieuw indrukwekkende prestatie. Ik had me gisteren graag willen revancheren voor de interne (of dat zou zijn gelukt is een tweede...), maar mijn werk liet dat gisteren helaas niet toe.