woensdag 5 november 2008

Topborden falen!

Ons eerste heeft met de kleinst mogelijke cijfers gewonnen van het vlaggenteam van Erasmus.
En ondanks dat de eerste vier borden het lieten afweten was de winst nooit echt in gevaar.
Oké je hebt altijd doomdenkers die zullen zeggen dat Marc Moors op een gegeven moment verloren stond en dan was het 4 - 4!(hij heeft ook erg prettig gestaan!,zo prettig dat hij remise afsloeg!)
Alleen op het moment dat Marc ook daadwerkelijk verloren stond stond Michel gewonnen en had Dick goede winstkansen! Beide de witjes konden het goede voorbeeld van hun veel oudere broer Cor niet volgen die met zwart rechtlijnig won. Michel leek aanvankelijk rechtlijnig te gaan winnen, maar toen hij afwikkelde naar een eindspel met een pion meer kwam de kink in de kabel en moest hij even later berusten in remise.Dick vocht een flink tijdnood duel uit zoals we ze gewend zijn van John Leer.
Ergens heeft hij de winst gemist, maar stond hij na de tijdnood fase ergens gewonnen?
Dick misschien iets voor de website of voor de jeugdtraining?
Van de partij van Andy heb ik niet zoveel meegekregen, hij kwam volgens mij goed uit de opening met zwart. Daarna zijn er volgens mij een aantal meerslagen geweest want toen ik weer kwam kijken stond er een paard tegen loper eindspel op het bord waar Andy minieme winstkansen had! Als er een winst in zat dan vond Andy het niet tijdens de partij dus ook hier remise!
Eddy speelde met wit een variant waar hij een toren offerde voor aanvalsspel, hij kon daarna eeuwig schaak houden maar zag winstkansen die zoals later bleek ongegrond waren.Dus helaas een nul.Het schijnt dat het torenoffer bekent is en dat je dus eeuwig schaak moet maken.
Dit betekend dat wij op de eerste vier borden maar 1.5 - 4 hebben gescoord terwijl we denk ik per partij ongeveer 200 elo punten meer hadden!
Dan Hans Uitenbroek met wit komt iets beter te staan en weet langzaam maar zeker zijn tegenstander te overklasse.
Dan onze Nestor Valery Maas speelde Tegen een andere nestor Jaap Staal. Beide kemphanen keken mekaar vrij snel aan en besloten tot remise.
Een kleine overwinning, maar zo wil ik ze allemaal wel winnen.

Geen opmerkingen: