zaterdag 13 juli 2013

Hans Uitenbroek wint Zomerschaak!

“Gelukkig, geen blunder gemaakt”, zeiden diverse spelers waaronder Gerrit Boer, Jaap Staal en John van de Laar na het de laatste ronde van het zomerschaak in de Groene Hel. Blijkbaar hadden de laatste berichten in de (zeer lokale) media hen aardig beziggehouden. Van de eerste 2 kan ik het me nog wel voorstellen omdat zij gewoon een partij hebben gespeeld, maar van John begreep ik het niet helemaal aangezien hij alleen bye’s heeft gekregen. Dus de kans op überhaupt een klein foutje was al nihil, maar goed. Wie in ieder geval geen blunder maakte was Hans Uitenbroek. Ongeslagen en met ruime voorsprong op de rest, won hij het toernooi en hij ging er met een opvouwbare tuinstoel vandoor!! Gefeliciteerd. Met het komende VAO-toernooi voor de boeg een mooie opstekertje. Hans was trouwens zo slim dat hij apart was gaan zitten van de rest. Als een echte winnaar speelde hij, deze laatste ronde, niet tussen het zomergepeupel. Dat was namelijk boven op elkaar gaan zitten en moest de bakjes met nootjes samen delen. Hans en Cees hadden hun eigen tafel en catering en speelden met een Grand Prix Fide status waar Giri jaloers op zou zijn. Hans heeft daarbij afgelopen weken ook nog eens een eigen fanclub opgebouwd want oa Gerard Kool kwam de laatste rondes kijken bij het toernooi. Het is nu nog wachten op een eigen website van Hans.

Ik heb toch wel een aantal spelers en leden gemist dit toernooi en deze afsluitende ronde van het clubseizoen. Zo kwam vorige week Peter Kemner met veel praatjes binnen, speelde een paar belabberde partijtjes en liet het deze laatste ronde dus toch maar weer afweten. Ook Menno Brandenburg was een verhaal apart. Hij had zich afgemeld voor de eerste vier rondes, wordt in de stand opgenomen, maar komt vervolgens niet meer opdagen. Dat komt niet vaak voor dat iemand helemaal niet geweest is, maar toch een paar punten heeft. Ik ken Menno en heb hem toch maar laten staan, want dan staat hij toch nog maar weer eens genoemd in een toernooi.

Het unieke van dit toernooi was het après-schaak gehalte. Na de prijsuitreiking, waaronder ook een T-shirt van Messi voor John Leer, en een RSBeaujolais voor Peter de Weerd, werd er een après-snelschaaktoernooitje georganiseerd door John van de Laar. Supergezellig. Deelnemers waren oa Mathieu Middelkoop, Eduard Smits en zelfs Ben Boog. Waar komt deze Rokadoganger ineens vandaan ? Misschien verdient dit nog een apart verslag, maar ik kan u verklappen dat ik John onze onderlinge partij heb laten winnen zodat hij niet laatste zou eindigen als organisator.

En laten we niet vergeten dat we ook hoog bezoek hadden deze avond. Vanwege het aankomende Persoonlijk Kampioenschap (PK) van de RSB in onze zaal stond ineens Arrian Rutten voor onze deur. Ik, als wedstrijdleider, dacht dat hij me op mijn vingers kwam tikken vanwege enkele onregelmatigheden in het wedstrijdreglement, maar gelukkig overzag hij dat en kwam hij natuurlijk, als wedstrijdleider PK, om te vergaderen met André Osinga. Ik kon dus rustig doorgaan met de voorbereidingen voor de laatste ronde. Naast Arrian speelde Peter de Weerd al mee in het toernooi en later op de avond kwam ook de voorzitter van de RSB, Arjen Postma, nog een kijkje nemen bij ons in de zaal. Ik heb begrepen dat de zaal unaniem is goedgekeurd voor deze PK. Qua groene kleur en logo komt het ook wel goed uit lijkt me. Vanaf woensdag 14 augustus kunt u terecht!

Kortom : veel te vertellen. Tot volgend jaar. Op 30 augustus gaan we het seizoen starten met inschaken en op vrijdag 6 september hebben we de ALV.

Herman van Malde



4 opmerkingen:

Ton zei

Hans van Calmthout is live te bewonderen op het LCT tegen IM Fred Slingerland!

Ton zei

Oh, wat zonde. Na een heroische strijd alsnog verloren... Toch petje af, Hans!

Peter dJ zei

Nou en of ! De laatste fase heb ik live ook gevolgd. Ipv Ta6 Ta5 had de winst voor Hans zelfs opgeleverd ? Of bekijk ik het te simpel ? Maar so wie so een spannend, goed partij van Hans !

Ton zei

Vanavond is Ben Boog live te volgen in Gent.
http://sec.e-kgsrl.be/taminco-open-live.html