zaterdag 7 januari 2012

Groep 3

Gisteren was het een volle bak, wat Groep 3 betreft ! Inderdaad werden er liefst 6 partijen gespeeld.

Misschien is het wel de avond van jonge schakers. Kevin Nguyen heeft inderdaad verloren, maar wel van de trotse koploper, Rinus van de Wetering. Dan is het natuurlijk geen schande, dat hij met een nul naar huis gegaan is. Maar Thomas Grolleman wist tot onze verrassing Marjolein Osinga op remise te houden ! Daarbij wil Janus de Vries niet achterblijven: hij hield Michiel Gerritse ook op remise ! Als men dan de overwinning van Zhi Yang Fan op Martin in 't Hout erbij telt, is het dan niet verwondelijk, dat dit speelronde van de jongeren is !

Daarbij deden Lennart Heijnen en Peter van Soest goede zaken. Eerst zag het ernaaruit, dat Thao Nguyen Lennart het moeilijk zal maken, maar Lennart nam in het ongelijke loper-eindspel het initiatief over. Normaal gesproken zal het dan bij remise blijven, maar in het verre eindspel maakte Thao kostbare fouten...... Nu heeft Lennart inderdaad Vrouwe Fortuna aan zijn kant, maar dat mag af en toe toch wel ! Vlak voordat de metselwerk van de Chinese Muur van Marjolein in de vorige speelavond hard geworden was, had Lennart hun onderlinge partij in zijn voordeel kunnen beslissen. Maar Vrouwe Fortuna was toen Marjolein goed gezind.

Peter van Soest moest het tegen Henk van der Velden opnemen. Beslist geen makkie ! Daarom is het des te meer begrijpelijk, dat Peter erg blij was met zijn echt verdiende overwinning. Vast te meer, als je weet, dat Peter in de vorige wedstrijden een paar gewonnen partijen "zomaar" weggaf ! Die fout heeft hij nu niet gemaakt.

Rinus van de Wetering heeft zijn koppositie (8 uit 10) dus versterkt (vooral door de nederlaag van Henk van der Velden). De rest volgt op 1,5 (of meer) punten, waaronder Lennart Heijnen (6,5 uit 10), Henk van der Velden (6 uit 10) en Peter van Soest (5,5 uit 9).

De voorlopige indeling van Groep 3 op de volgende clubavond is naar de spelers van Groep 3 gemaild. Nou, reuze benieuwd, of het straks afmeldingen bij mij gaat regenen. Immers, het wordt straks vrijdag de 13e......

Peter dJ

Geen opmerkingen: