zondag 8 januari 2012

1ste mist wederom slagkracht!

Ook tegen Caissa konden we geen vuist maken.
Vooral Daniyal en Bruno hadden te weinig slagkracht, beide speelden met wit konden geen vuist maken en verloren al snel de controle over de stelling. 2 nullen waar ik op voorhand toch minimaal een punt verwachte.Jan en Julian missen ook een beetje de vorm en als je dan ongeveer 20 minuten te laat komt dan is dit vragen om moeilijkheden.Julian speelde een budapester, maar kon geen grip op de stelling krijgen. De druk werd langzaam maar zeker opgevoerd tot de druk Julian teveel werd.
Jan was gister een geval apart! Een zeer enerverende pot en een echte thriller.
Jan komt volgens mij beter uit de opening, maar richting de tijdcontrole wordt de stelling minder voor Jan. Ondertussen waren de rest van de partijen al klaar, Michel en Erik korte remises en een knappe remise van Maurice die inmiddels lijkt ingeburgerd. Arben met een gelukje winst, maar Mher liet weer een zeer goede indruk achter.Inmiddels 4 uit 4! Proficiat! Nee je krijgt geen loonsverhoging! Roger ook een geval apart begin van de competitie nog niet echt in vorm, maar gister speelt hij volgens mij op zijn dooie akkertje even Grootmeester Hans Ree van het bord met zwart! Waanzinnig!
Terug naar Jan waar het inmiddels natuurlijk zenuwslopend is geworden! Wordt het 5.5 - 4.5, 5 - 5 of zelfs een kleine winst voor ons want Jan is natuurlijk wel een gehaaide snelschaker. De stelling is misschien al verloren, maar er zijn vele verdedigings mogelijkheden. Helaas de tegenstander vind een goed plan, duimen draaien dus! De drukke menigte die zich heeft verzamelt zien dat Jan een winst manoeuvre mist!(teamcaptain kan door de drukte en eigenlijk ook vanwege spanning niet meer kijken!)Vervolgens met nog een seconde of 12 voor Jan laat zijn tegenstander met nog 2 minuten op de klok zijn koning in staan!!!! 2 Minuten straftijd voor zijn tegenstander. Teamcaptain ziet de opgelucht menigte van Caissa de zaal verlaten, dit kan maar een ding betekenen Jan heeft verloren. Ships, balen!
Uit huilen en alvast weer plannen maken voor volgend seizoen want voor dit seizoen is het over en uit!

Michel

Lees ook het verslag van Caissa met de partij van Julian!

1 opmerking:

Adri zei

Nu voor CE niets meer op het spel staat behalve handhaving is het voor de teamcaptain een uitstekend experiment om aankomende toptalenten zoals Maurice te laten ruiken op het hoogste niveau; Ze zijn des temeer gemotiveerd en ontwikkelen ze zich beter en mogelijk ook sneller.