zaterdag 12 december 2009

Viertallen A geen partij voor Onesimus 0-4 nederlaag



De afvaardiging van de viertallen van Onesimus bestond uit een leuke en gezellige groep spelers die het enorm naar hun zin hadden op onze vereniging. Zij lieten de viertallen A van Charlois Europoort echter geen kans.

Op bord 1 speelde Dominique Taapken een sterke partij waarbij de lopers een financhetto rol kregen toebedeeld. De druk werd beetje bij beetje opgevoerd. Henk van der Velden kon uiteindelijk daar geen verweer tegen voeren. Op bord 2 speelde Jan van Ravestein een bijzondere partij tegen Roy Gloydie. In eerste instantie leek Jan met wit het voordeel naar zich toe te trekken. Zwart liet vrijwillig de witte loper op g7 slaan en werd daarna op h6 de gehele partij in gijzeling gehouden. Uiteindelijk bleek Jan van Ravestein achter de feiten aan te lopen en moest het verlies erkennen. Op bord 3 zette Martin in ’t Hout in de opening meerdere zwarte pionnen op de 6e rij. Reinier Bakker die trok zijn eigen plan, en nam het centrum in beslag en ook hij kreeg steeds meer ruimtevoordeel. Martin heeft uitstekend zijn best gedaan, maar kon de aanval van Reinier niet tot halt brengen.

Tenslotte verloor ook Ger in ’t Hout de partij kansloos. Een wit pionoffer op c4 werkte averechts en de zwarte paarden van Shau Ming-Yuen wonnen met grote overtuiging de partij.

De gasten bleven gelukkig na de wedstrijd nog lange tijd aanwezig op onze vereniging en analyseerden verschillende partijen met groot plezier.

Verslag en foto’s: Marcel Dirks

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Artikel 32 Invallersbepaling
1. Een team mag gedurende het seizoen gebruik maken van maximaal zeven verschillende
spelers, onverminderd het bepaalde in artikel 31.2


En CE heeft al 10 spelers opgesteld!

Jason - SV Krimpen zei

Tja, dat hadden wij al veel eerder geconstateerd. Zaak loopt nog.

Anoniem zei

Loopt nog? Artikel 33 is duidelijk. Dus eerst reglementaire nullen en als men het daar niet mee eens is kan men bezwaar/beroep aan gaan tekenen. Welke procedure kan er nu lopen, dat de competitieleider zijn werk niet goed doet?

Artikel 33 Straf
Bij deelname van een daartoe niet speelgerechtigde speler verklaart de competitieleider de
partij verloren voor de speler die ten onrechte aan de wedstrijd heeft deelgenomen.

Jason zei

Wij wachten geduldig af.

Sascha zei

Wat een gezeur om niks

Anoniem zei

Komt dat zien!
Vrijdag 8 januari in De Passage Krimpen 1 tegen Viertallen A en B, voor deze ene keer samen spelend als invallers voor CE 3.
Zo kunnen onze viertallen spelers hun rating een beetje oppoetsen, en het derde team van CE kan het zich makkelijk veroorloven.

Anoniem zei

Als je geen idee hebt mag je dat ook wel schrijven ipv wij wachten geduldig af.

Jason zei

Goed idee anoniempje van 14:20 uur!Maar voor de RSB competitie geldt ook een invallersbepaling. Houden jullie daar dan wel rekening mee? En je kunt niet meer dan 8 spelers opstellen hoor!

André zei

Heren, als je problemen hebt qua speelgerechtigheid van spelers ga dan a.u.b de competitieleider lastig vallen. Hier willen we alleen positieve reacties zien!

Anoniem zei

Is dat het officiele standpunt van CE?