zondag 2 april 2017

Weer verlies voor het Vijfde

Het Vijfde heeft afgelopen dinsdag ook het duel met De Willige Dame 1 zonder matchpunten moeten afsluiten. Achteraf blijkt dat we de kampioen van klasse 1B hebben moeten feliciteren. Door een onverwachte wending in de strijd tussen Dordrecht 2 en Overschie 2 - de eindstand is reglementair bepaald op een gelijkspel - is De Willige Dame 1 uiteindelijk op bordpunten kampioen geworden. De eindstand is overigens nog onder voorbehoud in verband met een mogelijk beroep van Dordrecht. Heel zuur voor Dordrecht, maar het kampioenschap is ook hun stadgenoot van harte gegund.
 
De wedstrijd tegen De Willige Dame begon voor ons voorspoedig. Zhi Yang speelde zijn wedstrijd tegen Remco van Vaalen vooruit en wist in wederzijdse tijdnood zijn sterke tegenstander te verschalken. Hiermee komt de score van Zhi Yang uit op 5 uit 5 en een TPR van 2748! Weliswaar is één partij reglementair door Zhi Yang gewonnen, maar al met al een prestatie van formaat. Zhi Yang zal volgend seizoen het Vijfde definitief ontgroeid zijn, zo verwacht ik.

Onze voorsprong was geen lang leven beschoren. Al vrij spoedig moesten Ed Lorwa en Coen van Baren de handdoek in de ring gooien en werd André Osinga het slachtoffer van een venijnige combinatie. 3 – 1 voor De Willige Dame.

Daarna kon ik nog een halfje bijschrijven tegen Edwin van Dongen. Met wit kon ik geen bres slaan in de Hollandse muur die ik tegenover me kreeg en ik zag me genoodzaakt om in opkomende tijdnood het slot op de deur te gooien.

Patrick Arends kon het vervolgens niet bolwerken tegen Joop de Jong en daarmee was de overwinning voor De Willige Dame een feit, 4½ - 1½.

Marjolein Osinga zag haar remisevoorstel in een voor haar bedenkelijke stelling geaccepteerd door Johan Went en toen resteerde nog de partij van Gerrit Boer tegen Pearl Uyttenhove. Dit was een enerverende partij, waarin Pearl volgens Gerrit lang het beste van het spel had en op zeker moment goede winstkansen. Pearl had op het laatst echter zeer weinig tijd over en moest het van de 15 seconden extra bedenktijd per zet hebben. Dat bleek te weinig en Gerrit kon wederom een punt laten bijschrijven. Eindstand: 5 - 3 voor De Willige Dame.

Gerrit kwam met zijn winstpartij uit op een alleszins respectabele score van 3½ uit 7. Ook deze prestatie mag gezien worden!

Het is al eerder gememoreerd: de eerste klasse RSB was voor het Vijfde een paar maten te groot. Met 0 matchpunten en gemiddeld 2¼ bordpunt per wedstrijd zijn we kansloos laatste geworden. Hopelijk kan het Vijfde volgend seizoen in de tweede klasse meer potten breken.

1 opmerking:

Gerrit Boer zei

Menno, bedankt voor het compliment met mijn score. Maar als je mijn geluk aftrekt, blijven maar 1,5 punt over: één partij won ik doordat mijn tegenstander in veel betere stelling een stuk weggaf, en de andere -zoals jij al in je verslag vermeldt- door tijdsoverschrijding van Pearl Uyttenhove.