woensdag 26 april 2017

Kamerman verbijstert vriend en vijand

Kun je een enorme blunder maken zonder een foute zet te doen? Mij is het gelukt na 32 jaar schaken. Gisterenavond werd het script geschreven van een 18+ schaakhorror movie. Niet geschikt voor tere zieltjes. Heb je ooit wel eens een halve nacht bijna rechtop in je bed gezeten van een schaakpartij? Oke, flink blunderen kan een keer gebeuren. Door je tijd gaan in gewonnen stelling: allemaal wel eens meegemaakt. Zetten verwisselen? Vraag het Adri Jumelet. Torens weggeven? Binnenkort komt een serie boekjes hierover uit van Piet Verheij. Maar wat er gisterenavond gebeurd is: je zou er spontaan je schaakbord van in de wilgen hangen, ware het niet zo’n verslavende sport. Ik twijfelde of ik naar huis zou gaan of mijzelf zou kastijden met een nachtrust in de Coentunnel. Vanmorgen heb ik tevergeefs gewacht op een telefoontje van de burgemeester van Spijkenisse met een uitnodiging op het stadhuis voor een lintje. Als stap nul zou bestaan zou ik er gisterenavond voor gezakt zijn.

3 nette remises van mijn teamgenoten (Henk, Jesus en Marcel), en een nederlaag van mij. Hierdoor won Spijkenisse de beker. Half 1 verliet ik de zaal van Shah Mata, mijn teamgenoten en Spijkenisse in totale verbijstering achterlatend.

Jongens: sorry voor deze schaakblindheid. Hopelijk is er volgend jaar nog een plekje voor mij in het vijfde, bordnummer maakt mij niet uit….

Gijsbert Kamerman

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Verbijsterd was iedereen en de spelers/omstanders van Spijkenisse nog het meest. Een blinde vlek dat was al wel duidelijk. Maar namens ons team bedankt voor dit cadeau, maakt het bittere pil van degradatie toch nog beetje goed. Sterkte Gijsbert, maar het is iedere schaker wel eens overkomen schat ik zo. Greetz, Wilmar Meijer

Anoniem zei

Verbijsterd zijn ook de niet-aanwezige lezers, die geen idee hebben wat er aan de hand was. Opgegeven in gewonnen of remisestelling?

Anoniem zei

Ja dus... Verslag staat inmiddels op RSB site.

Adri zei

Treffender kan niet, Toppunt van totale verbijstering. Het gevoel van Gijsbert ken ik maar al te goed. Maar dit een graad erger want daarmee stortte het team in de afgrond. Een schrale troost is dat totale verbijstering op elk niveau kan en heeft plaatsgevonden.