zondag 19 maart 2017

Het vierde speelt zich veilig in de promotieklasse!

Voor het 4e een spannende avond, konden wij ons veilig spelen in de promotieklasse tegen het op papier zeer sterke RSR Ivoren Toren 2.

Zhi Yang kreeg een opening tegen wat hem goed lag, het begon in rap tempo. Ergens kreeg hij problemen om een loper te ontwikkelen en hij begon met aanvallen. Helaas kon zijn tegenstander counteren en was er helaas geen houden aan voor Zhi Yang.
Vervolgens was Patrick klaar, zijn tegenstander begon heel snel met aanvallen, won een kwaliteit en speelde de partij rustig uit. 0-2
Piet won een pion en heeft het vervolgens mooi afgemaakt. 1-2
Ondergetekende speelde een spannende partij, mijn tegenstander moest een toren offeren in een wat mindere stelling voor eeuwig schaak. Remise dus. 1,5 – 2,5
Er zijn nog 4 partijen bezig omstreeks 11 uur: Cees, Ab, Tjerk en Eduard. Cees staat erg goed, heeft een stuk tegen 2 pionnen meer en aanval op de onveilige koning van zijn tegenstander. Ab heeft een moeilijk Dame eindspel. Tjerk een toreneindspel met pion meer, en Eduard staat moeilijk door een slechte loper.
Cees wist de onveilige koning van zijn tegenstander te bemachtigen. 2,5 – 2,5
Ab weet het Dame eindspel remise te houden, Tjerk kon het eindspel niet meer winnen. Bij Eduard bleef koning + pion tegen koning + pion over. De pionnen stonden tegenover elkaar, remise dus.

De einduitslag tegen het sterke RSR 4-4. Waarmee het 4e team zich veilig heeft gespeeld in de promotieklasse.

Geen opmerkingen: