dinsdag 21 maart 2017

Derde team verliest in ongelofelijk spannende promotieklasse

Vorige week donderdagavond speelde het derde team een uitwedstrijd tegen het tweede team van Sliedrecht. Beide teams waren tot het uiterste gemotiveerd: wij speelden voor promotie, Sliedrecht vocht tegen degradatie. Deze avond was het ultieme bewijs dat dit seizoen de verschillen tussen de promotieklasseteams uitermate klein zijn. Wij verloren vrij kansloos met 5-3, en echt veel meer heeft er eerlijkheidshalve niet in gezeten. Zo verloren Filip Borst, Joris Geene en Viktor van de Wetering vrij kansloos, terwijl Jesus Canedo en voor de verandering ikzelf goede overwinningen boekten. Misschien had er bij Henk wat meer ingezeten dan remise, maar de ervaren Hans Klein wikkelde met vlinderstrik netjes af naar remise. En misschien had de aanval van Welvin Holwijn wel ergens door moeten slaan. Maar over het algemeen heeft Sliedrecht gewoon terecht gewonnen en waren ze terecht erg blij met hun handhaving.

Rotterdam 2 was reeds gedegradeerd, daar is nu het sterke Spijkenisse 2 bijgekomen. Hulde aan ons vierde team dat heel knap onze broeders van RSR Ivoren Toren 2 op 4-4 hielden. Echt heel knap als je kijkt naar het ratingverschil. Hiermee is het vierde meteen veilig: dat is in deze klasse echt een formidabele prestatie!

In de laatste ronde spelen we tegen het reeds gedegradeerde Rotterdam. Alleen een hele ruime overwinning houdt onze kansen op promotie levend. Het is bovenin ontzettend spannend. Er zijn 2 promotieplekken te verdelen. Het vierde kan vrijuit spelen, het derde gaat vol gas. Kom ons steunen op 7 april!

Verslag geschreven door Gijsbert

Geen opmerkingen: