zaterdag 11 maart 2017

CE 5 is gedegradeerd

In de zesde ronde van groep 1B van de RSB hebben we tegen Overschie 2 met 2-6 verloren. We zijn te zwak voor deze groep, wat de uitslagen ook duidelijk aangeven: twee keer verloren met 2,5-5,5 en vier keer met 2-6.
In de loop van de avond kwamen we met 0 - 5 achter, waarbij Coen van Baren (1), AndrĂ© Osinga (3), Jan Hendrik Leopold (5), Marjolein Osinga (7) en Lennart Heijnen (8) vroeger of later moesten buigen voor de kracht van de tegenstander.
De borden 2, 4 en 6, misschien niet toevallig met de witte stukken aan onze kant, hielden het iets langer vol. Maar ook Patrick Arends (6) verloor toch nog na een boeiende partij.
Zhi Yang Fan (2) verloor dit seizoen nog niet voor het vijfde, gaf zelfs geen half puntje weg, en deed dat ook vanavond niet, hij won in een eindspel met dame tegen twee torens, waarbij hij nog kon bogen op 2 vrijpionnen. Weer applaus!
Zelf speelde ik aan bord 4 een moeizame partij tegen Arnout van Kempen. Mijn verdediging op de damevleugel viel niet mee, maar kwam uiteindelijk toch enigszins op orde. Toen mijn tegenstander mijn g-lijn opende, kon ik mijn torens op die lijn zetten, waar ze wel wat dreiging boden, maar echt effectief was het niet. Op een bepaald moment moest hij zijn dame geven voor een toren en loper. Maar ook daarna bleef het spannend. Vraag me niet hoe, maar uiteindelijk won ik.

Voor de vechtlust en het uithoudingsvermogen van alle spelers heb ik groot respect.

Ruud Kok wordt bedankt voor het wedstrijdleiderschap.

(waarnemend teamleider Gerrit Boer)

Geen opmerkingen: