zaterdag 4 februari 2017

Interne competitie van 3 februari 2017


Afgelopen vrijdag speelde een achttal spelers voor de interne competitie, en dit ondanks de concurrentie van de wedstrijd van het vierde team (die overigens glorieus gewonnen werd met 5½-2½) en de wedstrijden van het eerste en tweede team voor de KNSB-competitie.

In groep 2 wonnen de spelers met de hogere rating. Rik Wortman verloor te snel van Zhi Yang Fan. Rik gaf op de veertiende zet gewoon een stuk weg, waarna het verlies van de partij niet veel tijd meer vergde. Ed Lorwa gaf goed partij tegen Jan Hendrik Leopold, tot in het eindspel. Ed liet zich eenvoudig verschalken en verloor een stuk, waarna de partij niet meer te houden was.

In groep 1 waren de partijen ongemeen spannend. Jesus Canedo moest tegen Eduard Smits tot in het verre eindspel wachten tot zijn kleine voordeel doorsloeg. Hans Uitenbroek stond goed tegen Marcel den Bleker waarin hij twee lichte stukken veroverde tegen een toren. Maar Marcel had kansen die hij uitstekend benutte, en dankzij een iets minder goede verdediging van Hans kwam Marcel tot winst. Was hier de nieuwe kampioen van Charlois Europoort aan het werk? Met zijn score van 3½ uit 4 is het niet uitgesloten.

Gerrit Boer

Geen opmerkingen: