zondag 5 februari 2017

Soep in de kerk revisited

Vorig seizoen schreef Jelle nog een mooi stukje op deze blog, hoe wij voor het eerst (sinds ik mij kan heugen) van Promotie uit Zoetermeer wonnen. De ban was gebroken dacht ik, echter afgelopen zaterdagmiddag was het wederom een fiasco. Ik had mijn hoop gevestigd op de onderste 4 borden, waar we een elo overwicht hadden en bovenin zouden we dan wel kijken wat we mee konden pakken aan halve en hele punten. Aan bord 2 scoorde Kees een fraai punt tegen FM Bannink, uit het niets toverde hij middels een sterk pion offer een levensgevaarlijk mataanval op het bord.

Onderin bleef het helaas steken op 2 bordpunten.
Het pionoffer wat mijn tegenstander in de opening plaatste,staat al geruime tijd als dubieus te boek en gelukkig was ik in staat om dit aan te tonen.
Jelle probeerde met alle macht met zwart chaos te creëren, maar moest uiteindelijk berusten in een ongelijk loper eindspel dat niet veel later remise werd gegeven.
Kresna voegde hier nog een half punt aan toe, met wit wist hij er uiteindelijk toch net niet door te komen. Een bittere 5-3 nederlaag, maar het afsluitende etentje maakte daarna een hoop goed.

Volgende afspraak 11 maart thuis tegen Caissa.

3 opmerkingen:

Gerrit Boer zei

"Soep in de kerk revisited", een leuke titel voor het verslag, maar voor een niet ingewijde volkomen onbegrijpelijk? Ik snap er althans niets van. Wel duidelijk is dat met 5-3 verloren werd.

Menno zei

Gerrit, als je linksboven als zoekterm 'Soep in de kerk' intypt, verwacht ik dat e.e.a. duidelijk voor je wordt.

Gerrit Boer zei

Menno, ik las je commentaar vandaag pas. Het stuk(je) van Jelle Wiering was prachtig. Ook in 2015 heb ik ervan genoten. De soep in de kerk stond me niet meer bij. Bedankt voor het vinden van de soep!