zaterdag 19 maart 2016

Ga niet te snel naar huis...

Les 1 uit het Instructieboek voor Kampioenswedstrijden: ga niet te snel naar huis! Gerrit Boer, Jan Hendrik Leopold, Frank Hendriksma e.a. luister goed: ga niet te snel naar huis! 3,5-1,5 achter, tegenstander is bij 4-4 kampioen, een van hun spelers kan eeuwig schaak houden, maakt allemaal niet uit. Ga gewoon niet te snel weg. Het vijfde heeft deze stelling ondubbelzinnig bewezen. In een zinderend slot, een onbeschrijfelijke drieluik van emoties, waarin achtereenvolgens Henk Kootkar, Eduard Smits en Herman van Malde hun partij op gruwelijk spannende en wrede wijze (understatement!!!) wisten te winnen, haalde het vijfde team totaal onverwacht met een 4,5-3,5 overwinning op Shah Mata 2 het kampioenschap binnen. Hulde voor het doorzettingsvermogen! De door John Leer meegebrachte, op het laatste moment bij AH ingeslagen bubbeltjesappelsap (!?) vloeide rijkelijk, teamleider Eduard keek met ogen zo groot als schoteltjes iedereen vol ongeloof aan en liet zich voortdurend in de arm knijpen, maar het is waar. KAMPIOENEN! HULDE!

Verslag volgt na de roes.....

Op de kampioensfoto ontbreken Gerrit Boer en Jan Hendrik Leopold en natuurlijk teamcaptain Menno Brandenburg.

9 opmerkingen:

Menno zei

Gefeliciteerd mannen! Ik heb altijd geweten dat jullie het in je hadden.

Gerrit Boer zei

Herman, mijn gelukwensen. Maar hoe heb je nog kunnen winnen? Het was toch echt remise? Je kon de koning van je tegenstander nog wel honderd keer schaak geven en over het bord jagen, maar zolang zijn dame niet in een lijn kwam met zijn eigen koning, was er toch geen eer meer te behalen? Ik merkte de irritatie bij Shah Mata wegens het eindeloos uitstellen van hun kampioenschap. Waarom toch? Het was (ook mij) duidelijk dat dit nergens meer toe leidde.
Zowel Shah Mata als ik hadden dus ongelijk. Thuis liet ik de spanning van de wedstrijd wat ontsnappen, en keek on een uur of één of er op de RSB-site al uitslagen geregistreerd waren. Het duurde even voordat ik zag dat Shah Mata 2 niet bovenaan stond, maar CE 5.
Na een achterstand van 1-3 was deze winst een wonder.
Teamgenoten gefeliciteerd!

Lentheman78 zei

Gefeliciteerd!
Een kampioenschap die ik aan het begin van het seizoen nu niet zo snel zou voorspellen, maar daardoor des te leuker. Met het vijfde eerste klasse rsb spelen, het moet niet gekker worden... proficiat!

Ton zei

Hulde mannen, het was geweldig! Jaren later zal ik nog steeds zeggen: "Ik was er bij, op die prachtige avond in maart 2016!".

John van de Laar zei

Dit is waar je voor schaakt! Wat een sensatie. De Shah is dus daadwerkelijk omgelegd. Is het dan na die paar jaartjes toch gelukt.

Gefeliciteerd!

Anoniem zei

Heren, sorry dat ik jullie in de steek heb gelaten, eerst met mijn partij die als een nachtkaars uitging en vervolgens met het feit dat ik niet op kon brengen om tot het einde te blijven, heb ik nu wel spijt van natuurlijk. Gelukkig dat er ook wedstrijden geweest zijn dat ik mijn steentje heb bij kunnen dragen en ik hoop dat ik ook volgend seizoen deel mag uitmaken van dit prachtige team. Proficiat heren!!! Jan Hendrik

Arjan zei

Gefeliciteerd. Ben benieuwd naar de partijfragmenten!

Adri zei

Vooral die meest bizarre partij van Herman

PeterK zei

Wordt aan gewerkt!