zaterdag 28 november 2015

CE KNSB-bekert verder

Afgelopen vrijdag wist het bekerteam van CE een ronde verder te komen tegen het team van Goes.
In de alternatieve speellocatie van SV IJsselmonde werd er ergens achter in de school een plekje gevonden om het viertal deze wedstrijd te laten verspelen.
Tegenstander Goes kwam zeer verzwakt op, maar dat resulteerde niet in het gewenste resultaat. Michel dacht dat zijn tegenstander niet zijn koningstelling kon open offeren, maar deze deed dat toch! Ondanks de hilariteit die nog ontstond toen de beste man 2 zetten achter elkaar deed werd het gewoon een pijnlijke nederlaag voor Michel en het team. Ondergetekende deed het daarna niet heel veel beter, uit de opening en vroeg middenspel kwam een goede stelling. Voor de kenners ik had een octopus, je weet wel zo'n paard die dan midden in je stelling geparkeerd staat, volgens de theorie van Kasparov een kwaliteit waard. Helaas wist ik het toch weer voor elkaar te krijgen de partij niet te winnen.
Gelukkig hadden we nog twee spelers in het team die wel konden laten zien dat ze met wit en enkele honderden rating punten meer de betere speler waren.
Julian mocht het opnemen tegen de kopman van Goes. In een scherpe Siciliaan bewees hij eens te meer zijn klasse. Pionoffer voor geweldige compensatie en ook al kwam zijn eigen koning onder vuur bleek de aanval van Julian toch gevaarlijker. Vooral de analyse was indrukwekkend.
Hier bekroop mij het gevoel dat ik jaren geleden eens had mogen aanschouwen op een toernooi in Utrecht waar de toen zeer jonge Anish Giri zijn partij toonde aan de omstanders.
Razendsnel en uiterst nauwkeurig liet hij zien wat hij allemaal gezien had, je moest oren en ogen gespitst houden om te kunnen volgen wat hij allemaal gezien had en als je al dacht waarom deed je niet je dit of dat was hij die variant al aan het uitleggen, indrukwekkend.
Tenslotte ronde Kees af, in een typische Benoni structuur wist hij de cruciale d6 pion onschadelijk te maken. Meestal moet dit genoeg zijn om de partij te winnen en zo ook hier.
Eindstand in de match 2,5-1,5.

Lees hier het verslag van Joey Grochal uit Goes.

Geen opmerkingen: