vrijdag 10 april 2015

Een koele zomerse avond

Deze tiende april 2015 staat bij de weermannen van Nederland bekend als de eerste warme dag van 2015. Martin Bril noemde het de Korte Rokjesdag. Het leek er heet aan toe te gaan. Maar juist op zo'n mooie dag is men vaker vergevingsgezind en bereid om te delen.

En gedeeld werd er deze avond in de Keizersgroep. In een partij waarin de opening net was verlaten stelde Elnathan Ghebreal remise voor aan Peter de Joode. Peter was in een goede bui en dacht waarom ook niet. De stelling was nog redelijk in evenwicht ook begon zwart wat meer ruimte te krijgen. Dat wil niet zeggen dat wit al de kansen op winst had verkeken. Een remise was een juiste uitslag gezien de goede inzet van beide spelers.

In de wedstrijd tussen Dominggus Paays en Marjolein Osinga was na 25 zetten een toreneindspel ontstaan die het evenwicht van de beginstelling vertegenwoordigde. Ook hier werd de vrede getekend.

Wouter Kuipers speelde tegen Fritz Dueller die vanavond het duel niet uit de weg ging. En als hij er echt voor gaat zitten wordt het voor veel spelers lastig. En soms wordt de kleinste misrekening enorm afgerekend. Volgende keer beter.

De nieuwe stand is:


1 opmerking:

JCA zei

Martin Bril noemde het Rokjesdag.
Het blad Opzij roept al een paar jaar om een Blokjesdag...
Voordat de vrouwenfantasie nu op hol slaat: Het propagandabureau voor de vleesindustrie heeft de Blokjesdag al weggekaapt. Het is voor hun een zonnige dag na Pasen waarop de mannen de blokjes aanmaken voor de barbecue.