zaterdag 10 mei 2014

Schaakavond 2 mei 2014


Vrijdagavond 2 mei 2014 was het dan zo ver. Schaakvereniging Charlois Europoort stelt haar zaal en avond beschikbaar voor Sascha en zijn hardloopteam NOOTimeToWaste voor het organiseren van een kloksimultaan. De sporters en supporters van NOOTimeToWaste organiseren diverse activiteiten om geld in te zamelen ten behoeve van KWF, waaronder dus deze schaakavond. Daarnaast gaan de sporters ook de bekende berg oprennen, wandelen en fietsen. De schaakvereniging Charlois Europoort heeft ook daarin haar steentje bijgedragen, namens het bestuur mocht Herman een cheque overhandigen aan Sascha. 
Maar liefst € 101,- was de bijdrage. Ook konden de aanwezige leden hun steentje bijdragen door een bijdrage te doen in de aanwezige collectebus. Mijn dank aan Jaap Staal die speciaal naar de club gekomen was om een bijdrage te leveren! De totale opbrengst die avond was (inclusief de verkoop van de heerlijke sate (dank aan  de supporters Hanna, Angela en Claudia voor het voorbereiden en serveren)) was € 261,-
Hierbij dank aan een ieder die zijn/haar bijdrage heeft geleverd.

Dan de avond zelf, er moest ook geschaakt worden. Aan maar liefst 17 borden moest Sascha strijd leveren, tegen niet de minste. Gijsbert met 2 zeer talentvolle dochters, Herman, Ben, Tjerk, Marjolein, Eduard, Richard Koene, Peter (de Joode), Piet (Verhey), Michiel, Cees, Peter (van Soest), Piet Hofstee, Pascal van Paridon en Jan Steen. 

Bij de kloksimultaan hebben de zwartspelers 1,5 uur beschikbaar, terwijl Sascha met wit 2,5 uur de tijd had. Aan de tijd kan het niet gelegen hebben, maar meer aan de snelheid van het lopen. Rond half 11 waren alle borden klaar, waarbij de aantekening dat Herman 2 partijen toen gespeeld had. Herman had ook de eer om als eerste klaar te zijn, mat gezet in 10/11 zetten. Ook in de 2e partij moest Herman het onderspit delven.


Wie nog meer het onderspit moesten delven? Gijsbert (!), Richard Koene, Peter van Soest, Piet Hofstee, Pascal van Paridon en Jan Steen. Remise tegen de dochters, Cees en Michiel. Nederlagen tegen Ben, Tjerk, Marjolein, Eduard, Peter de Joode en Piet Verhey.

Na afloop van de kloksimultaan ging Sascha nog even vrolijk verder met een aantal leden om tot sluitingstijd verder te schaken in simultaanvorm. 

Al met al een zeer geslaagde avond, waarbij ook de aanwezige leden het als zeer positief hebben ervaren. Als laatste wil ik zeggen, check onze website www.nootimetowaste.nl voor alle verrichtingen en informatie van ons team



Geen opmerkingen: