zondag 11 mei 2014

CE 2 en Rokado houden elkaar in evenwicht

Vol goede moed reisden wij zaterdag af naar Nieuw Beijerland, om aldaar de hekkensluiter Rokado te treffen. Vooraf wist ik al dat het niet gemakkelijk zou worden, want ondanks dat Rokado laatste staat hebben ze gewoon een sterk team. Omdat Hans ziek was had ik Peter Kemner opgetrommeld die wel zin had in een lekker potje schaak gekoppeld aan een fietstochtje vanuit Pernis. Dit viel echter in het water toen ik Peter totaal verregend zag binnenkomen op de speellocatie.

Op het bord was het ook al niet veel beter, de altijd agressieve Hans v/d Linden vloog Peter direct naar de strot die hier geen raad mee wist en ten onder ging.
Zelf speelde ik een rustig partijtje tegen neef Marco v/d Linden, gedurende de partij had ik wat lichte druk en veel tijdvoordeel, Marco bleef echter koel en hield de stelling in evenwicht.
Nancy verloor toen van invaller Peter Luijendijk die verbluffend sterk speelde en met een goed opgezette koningsaanval beslissend toesloeg.
Angelique wist tegen die andere invaller Theo Zoetemeijer iets terug te doen in ook al een tegenovergestelde rokade stelling (6 van de 8 partijen verliepen zo!)
Jelle trok het gelijk tegen de hyper agressieve Leo Rietveld, wist hij de aanval af te slaan en met een paar ferme tikken storte het witte bolwerk snel in elkaar.
Robin ontsnapte op miraculeuze wijze tegen Rex van Dijken. In de slotstelling die toch wel als verloren beschouwd mag worden werd plots remise gegeven.

3-3 en met 2 partijen nog aan de gang voorspelde ik een 4-4 eindstand.
Arjen stond iets minder tegen Han Westenberg en Marcel stond iets beter tegen ons welbekende Ben Boog. Beide partijen leken me bij normaal spel of moeten we zeggen optimaal spel ? in remise te moeten eindigen. Echter schaken is een verdraaid lastig spelletje, Arjen's toren eindspel bleek toch vrij moeilijk te spelen en verloor. En Marcel wist met zijn loperpaar en actievere koning de duimschroeven bij Ben dusdanig aan te draaien dat deze ook bezweek.
Het seizoen zit erop en met deze laatste uitslag eindigden we op de vijfde plaatst. Om aan te geven hoe gewaagd men aan elkaar was in deze poule tussen de nr. 2 en nr. 9 scheelt het maar 2 machtpunten!
Enkel Stukkenjagers 2  met 15 MP stak er duidelijk boven uit en kwam Rokado duidelijk tekort met 2 MP.
Lees hier het verslag van Rokado

Geen opmerkingen: