donderdag 13 februari 2014

Viertal wint gemakkelijk

Op donderdagavond 13 februari speelde een geïmproviseerd viertal tegen het viertal van De Pionier in Hellevoetsluis. Teamleider Ruud Kok was zelf verhinderd (wegens politieke verplichtingen), maar wist toch een team bijeen te sprokkelen.
De borden waren in omgekeerde volgorde uitgespeeld.

Op bord 4 verloor Wouter Kuiper in snel tempo van mevrouw Angeneind. Voor negenen was het bekeken. Maar hier geldt werkelijk de olympische leus, dat meedoen belangrijker is dan winnen. Een beginnende schaker moet veel spelen. Het is mooi dat Wouter in wilde vallen.

Robert Lecomte, op bord 3, was even later klaar. Hij won vlot van de heer Croonenberg, waarna hij vertrok en waarschijnlijk nog voor tienen thuis was.

Marcel Dirks woont in Hellevoetsluis, en was -hoewel hij echt niet fit was- toch bereid mee te doen. Om kwart voor tien had hij op bord 2 zijn tegenstander, F.M. Wildschut, overmeesterd.

Tot slot speelde uw verslaggever zijn partij rond tienen uit. Na een Schots gambiet, dat eigenlijk helemaal niet zo goed uitpakte, kreeg ik toch vrij makkelijk de overhand op tegenstander Stelloo en kwam zelfs een dame voor. Dat was genoeg voor winst.

Al met al een vlotte overwinning met 1-3, waarbij ik toch een paar kanttekeningen wil maken. De viertallen zijn duidelijk bedoeld voor beginnende schakers of voor ouderen die wat zwakker zijn gaan spelen. Op deze manier kunnen ze zich toch tegen andere spelers dan die van de eigen club manifesteren. Charlois/Europoort had al tien spelers voor zijn viertal ingezet, en zat daarmee aan het toegestane maximum. Maar spelers met een rating van ruim 1600 en 1700 horen niet thuis in de viertallencompetitie.

Mijn advies aan de wedstrijdleider extern is om het viertal van onze club volgend seizoen af te schaffen: het kost te veel moeite om spelers bij elkaar te krijgen, en sommige wat sterkere spelers passen niet bij de opzet van de viertallen.

Maar het was natuurlijk wel leuk om te winnen.

Waarnemend teamleider Gerrit Boer

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hopelijk wint ons snelschaakteam vandaag ook en prolongeren we de titel. Succes voor Loek van Wely Erik v/d Doel Julian van Overdam en Michel de Wit. Ze staan op elo 4egeplaatst.

Cor

Peter dJ zei

Nee, het is En Passant-1 geworden, met CE op 2e plaats:
http://www.hmcdenbosch.nl/uitslagenNK/