zaterdag 8 februari 2014

HMC 3 - CE 2 5,5-2,5

Het zat er geen moment in vanmiddag in de mooie speellocatie van HMC te Den Bosch.

Geflankeerd door de meesterklasse wedstrijd HMC - ESGOO, speelden wij onze partijen.

Jelle en Arjen brachten beiden al snel een halfje binnen. Beiden kwamen niet geheel tevreden uit de opening en waren dan ook tevreden met een snel remise aanbod van hun tegenstanders. Daarna volgde het derde halfje van Robin die naar eigen zeggen een wat saaie partij speelde.

Wie in ieder geval geen saaie partij speelde was Maurice, de evaluatie van die partij ging al kanten op maar uiteindelijk moest Maurice zich tevreden stellen met een noodgreep die remise maakte.

Nancy voegde daar het laatste halfje van de middag bij, ze had ergens een stuk voor gestaan maar had deze moeten teruggeven waarna de partij remise werd.

Zoals gezegd was het toen gedaan met de scores, borden 1 t/m 3 gingen allemaal verloren.

Hans blunderde een pion weg en daarmee eigenlijk ook gelijk de partij. Marcel zat in een toren eindspel tegen een minus pion aan te kijken wat niet meer te keepen viel. En ondergetekende had in het middenspel een pion geofferd, maar had de verkregen compensatie (als die er al was) hiervoor zien verdampen.

Zo staan we er opeens niet meer riant voor en zal in de laatste 4 wedstrijden er alles op alles gezet moeten worden om er gewoon maar eens in te blijven in deze poule des doods.

Lendert
(TL CE 2)

1 opmerking:

Anoniem zei

Het was een goed weekend voor calder maar 1 speler in 3 teams verloor.
Volgende wedstrijd net zo spelen als tegen de stukkenjagers en Leiden pakken.

Cor

.