maandag 31 mei 2010

Zomertoernooi van start: uitslagen ronde 1 en voorlopige indeling

Afgelopen vrijdag is het zomertoernooi weer van start gegaan. Omstreeks 30 deelnemers zijn er en we verwelkomen de gasten van buitenaf: Tjerk Tinga, Mark Beijen en de ons reeds bekende Wim Veelenturf, Marcel Schroër en Roel Trimp.
De verschillen waren in ronde 1 nog groot; de eerste schifting vindt uiteraard in de eerste twee ronden plaats en nadien wordt het vanzelf spannend. Niettemin waren er nu reeds enkele underdogs die het hun tegenstanders moeilijk maakten: Boer was zeer taai en dreigde tegenspel te creëren middels een vrijpion. Dit noopte Marcel tot het aanspreken van zijn creatieve vermogens, maar helaas voor Gerrit is juist dit voor Marcel nooit zijn grootste probleem. Voor de toeschouwers was het wél leuk en bovendien was het knap van Gerrit dat hij zich allerminst een walkover toonde.
Ruud van Hooff sonds vast in de file voor de Heijenoordtunnel en moest zelfs worden omgeleid. Mark Beijen bleek allerminst een eenvoudige tegenstander om met grof tijdtekort te treffen, maar uiteindelijk bracht Ruud de vis toch nog op het droge.
De meest opvallende prestatie was die van Angelique, die heel lang gelijk opging tegen niemand minder dan Arjen Kouwenhoven. Arjen is uiteraard geen kinderachtige jongen en hij wist uiteindelijk de winst veilig te stellen, maar de manier waarop Angelique zich weerde, getuigde van een gestage ontwikkeling. Mooi om te zien was bovendien dat ze de hele avond geconcentreerd achter het bord heeft gezeten, iets waar ze tijdens de interne competitie soms nog moeite had. Een belangrijke sprong voorwaarts!

C. de Wit-Veelenturf 1-0
Boer-Schroër 0-1
Van Hooff-Beijen 1-0
A. Osinga-Kouwenhoven 0-1
Den Boer-Gerritse 1-0
vd Velde-Thoma 0-1
v Oosterom-v Ravestein 1-0
Dueller-Trimp 0-1
Verheij-Zhi Yang Fan 1-0
Tinga-In 't Hout 1-0
Overduin-Sprang 1-0

Geen opmerkingen: