zondag 9 mei 2010

Kriek en andere Brusselse heerlijkheden

 

mannekepis

De dag van de re match tegen Anderlecht was aangebroken. Een bont gezelschap schakers verzamelde zich in de groene hel. De harde kern van Charlois Europoort en wat sympathieke gasten dronken een kop koffie alvorens zich naar de bus te begeven. De oude tijden  van het schoolreisje kwamen weer boven. John Leer vroeg nog aan Herman van Malde wat ook alweer het Engelse woord voor pat was. Stalemate was het antwoord, ja Staalmat grijnsde John. Schakers blijven schakers en er werd dan ook veel over schaken gesproken, Lennard den Boer liet nog een fraaie overwinning zien die hij beloofd heeft in te zenden voor onze website. Pia vouwde wat prachtige papieren hoedjes uit een krant. Vooral Lendert stond het uitstekend. Uiteindelijk waren we rond 11.30 uur bij onze gastheren en gastvrouwen aangekomen.

Koffie een lunch met overheerlijke ouderwetse hotdog met zuurkool mosterd etc,. Daarna de wedstrijd. De sympathieke voorzitster Mieke verklapte de taktiek. Er zou in de middag toegeslagen gaan worden, het plan was als volgt: de hele tijd waren er 3 soorten bier voorhanden. Kriek, dubbel en trippel. De Belgen getraind als ze waren zouden hier minder last van gaan krijgen als de Hollanders!!

De eerste match 14,5 – 12,5 voor ons ! Aan de eerste 10 borden winnen we met 6 – 4.

Koffie, bier en lekkere taart. De tweede match. Aai aai aaai . 12,5 – 14,5 verlies. We verliezen met 6 – 4 aan de bovenste borden, het midden winnen we, maar aan de staart komen we weer te kort.

Een beslissingswedstrijd aan bord 1. Michel die 2 maal verloren heeft, mag er nu om gaan blitzen.

michel speelt de beslissing

Gelukkig hij wint met 2 – 0 !! De wisselbeker mag weer mee naar huis.

De groep stadswandelaars is er ook weer bij en we kunnen ons opmaken voor een barbecue.

( 4 spelers scoorden 2 – 0 :Cor de Wit, Marcel Schroer, Lennart Heijnen en Janus de Vries. )

stadswandeling

De barbeque met vele soorten vis en vlees en hapjes wordt even onderbroken als Walter Tonoli de beker aan uw voorzitter overhandigd en ons ook nog eens uitnodigd voor de Jose Tonoli memorial, een active chess toernooi op zondag 12 september. Hij zegt onze leden een 50% korting op het inschrijfgeld toe.

bbq

 

Na het toetje bedanken we onze vrienden en nemen afscheid. In de bus wordt er gezellig gekletst over van alles en nog wat. Marcel Dirks ontpopt zich tot de nieuwe Nostradamus en voorspelt een aantal schokkende politieke ontwikkelingen.

Uiteindelijk nemen we moe maar voldaan afscheid van elkaar na een uitermate geslaagde dag.

 

Cor

2 opmerkingen:

lennard zei

je vergeet de 2-0 van lennieking :-)

Inge zei

Dit zijn links naar mijn foto's:

http://drop.io/brusselschaak
http://drop.io/brusselschaak2
http://drop.io/brusselschaak3
http://drop.io/eyw9qo5
http://drop.io/brusselschaak5
http://drop.io/brusselschaak6
http://drop.io/brusselschaak7

Ik ben benieuwd of ze het doen.