zondag 23 mei 2010

Julian clubkampioen

Eerst nog wat uitslagen Julian wint van Jan van Overdam  speelt remise tegen Kresna en heeft gewonnen van Andre Coenen regl.

Julian van Overdam daarmee eerste met 12,5  uit 15  een uitstekende prestatie maar niet onbedreigd tot het eind was er de nummer 2 zijn broer. Uiteindelijk een uitstekende klassering:

Jan 2e met 10,5 uit 15

Gijsbert Kamerman 3e  een score van 9 uit 15 .Gefeliciteerd.

Een sterk groepje degradanten. Ben Boog handhaaft zich op de laatste avond ik ga het zelf nog narekenen .volgens rekenmeester Carel zijn hijzelf en Arjen Kouwenhoven degenen die samen met John Leer, Cor de Wit en Andre Coenen  het rijtje degradanten vormen.

De partij tussen John Leer en Hans Uitenbroek is door overmacht , ziekte van John , nog niet gespeeld. Hierover zullen de heren nog een afspraak dienen te maken. Waarschijnlijk hebben ze dat vandaag al gedaan en is de partij een remise geworden?

Verder een uitstekend gespeeld seizoen Sascha. Na op het laatste moment toegevoegd te zijn aan de spelers heb je het vertrouwen van het bestuur niet beschaamd en twee bestuursleden helpen degraderen.

Vrijdag aanstaande begint het zomertoernooi.

Cor

17 opmerkingen:

Jan Jr zei

gefeliciteerd Julian

lennard zei

gefeliciteerd Julian!

Kresna Soerjadi zei

Van harte proficiat Julian en bovendien met een score waar Bobby Fischer trots op zou zijn geweest!

Jan, jij ook van harte gefeliciteerd met je 2e plek! Volgend jaar ben jij nr 1!

Sascha zei

Netjes Julian!

Clement zei

Zeer knap jongens en Sascha .

PeterK zei

Proficiat Julian! Jammer Jan, maar mooi gespeeld, evenals Gijsbert, knap 3e in dit geweld. Gijs gaat steeds beter spelen lijkt het wel. Dan even andere koek want het moet me toch van het hart. De manier waarop de competitie in groep 1 op het einde is afgeraffeld buiten het zicht van de leden kan eigenlijk niet natuurlijk. Partijen die buiten de vereniging zijn gespeeld, waaronder zelfs DE partij om het clubkampioenschap tussen Jan en Julian. Daarnaast waarschijnlijk de nodige remises zonder spelen, waaronder misschien zelfs remises die van invloed waren op degradatie (is Kresna-Julian wel gespeeld bv??). Als je als speler met overvolle agenda besluit toch mee te doen met de interne competitie, speel die 15 lousy partijtjes dan ook op tijd en speel ze op de club. Doe anders gewoon niet mee, heb ik dit seizoen ook niet gedaan, hoewel ik graag mee had willen doen. Maar als we alles buiten de clubavond gaan spelen, tja dan ga ik wel weer gewoon meedoen hoor. 15 potjes bij mij thuis dat red ik wel. Er zijn geen excuses voor deze gang van zaken vind ik.

Peter dJ zei

Julian, proficiat !! En nu handhaven ?! Dat schijnt moeilijker te zijn dan het te bereiken...

Sascha zei

Een indeling met verschillende agenda's blijft lastig.

Komend seizoen zal het waarschijnlijker nog lastiger worden met 3 KNSB-teams. Veel KNSB-gangers spelen de vrijdag ervoor niet.

Ik zie je graag weer op de club Peter!

Peter dJ zei

Wat het betoog van Peter K. betreft, daar zit wat in....

Een jaar telt 52 vrijdagen. Als je afwezigheid wegens RSB/KNSB-verplichtingen, vakantie-sluitingen, Kerst- en Zomerschaaktoernooien, TriomfatorCup en andere bijzondere schaaktoernooien van CE optelt, moet het eigenlijk nog kunnen de interne competitie af te maken. Maar dan zijn prive-verplichtingen, gezondheid, overmacht en werk-omstandigheden nog niet meegeteld.

Een oplossing kan zijn kleinere poules, maar dat helpt misschien niet veel, vrees ik. Wat misschien het beste is, is de maanden september tot en met januari uitsluitend aan interne (RSB en KNSB natuurlijk ook) competities te besteden. Kerstschaak is een uitzondering. In de maanden februari tot en met mei worden dan regelmatig bijzondere toernooien (Triomfator, snelschaak e.d.) gehouden. In die maanden is dan wèl bekend, welke spelers een achterstand in interne competities hebben. Ze worden dan verzocht om hun nadruk (voorlopig) op interne komeptities te houden. Ik denk dat daarmee de meeste winst gehaald kan worden, waardoor de strijd om kampioenschap/promotie/degradatie zuiverder zal verlopen. Dus een kwestie van "slimme" jaar-planning, eventueel in combinatie met iets kleinere poules ?

Peter dJ

Julian zei

Beste PeterK,

ik vind dat je volledig gelijk hebt,alleen zijn sommige dingen gewoon niet te voorzien,zoals bijvoorbeeld 3 extra bekerspeeldata op vrijdagavond.Maar natuurlijk moeten de meeste partijen,en vooral de belangrijke,op de club gespeeld worden.

Sascha zei

Mag dan wel de complimenten aan de spelers wie het wel gelukt is om de 15 partijen op de club te spelen. (zowel groep 1, 2 en 3)..

Peter dJ zei

Julian,

Je hebt gelijk: sommige dingen zijn niet voorzien.

Maar dat is eigenlijk altijd het geval: er gebeuren ALTIJD onvoorziene gevallen. Het is juist de kunst om voldoende rek in de jaarplanning te houden, waarmee onvoorziene gevallen geneutraliseerd kunnen worden. Dat was voor het seizoen 2009-2010 blijkbaar niet het geval (of niet voldoende). Kijk maar naar Groep 2, waardoor John v.d.L. vast slapeloze nachten gehad heeft. En dan heb ik nog niet over "geluk" voor John, dat Michael vd Waal en Ton Dulk voortijdig afgehaakt zijn....

Anoniem zei

IK ben het eens met het ontevreden zijn van Peter Kemner, ik zelf ben er ook ontevreden over.
Er zat echter zat ruimte in de jaarplanner .2 partijn per 5 weken dat moet makkelijk te doen zijn.
De discipline van de spelers liet te wensen over. Veel afzeggingen. Vaak met onduidelijke reden. Niet opkomen! Zonder afmelden en later met als reden ik had geen zin.
Dick stelt voor om in dit soort gevallen een relementaire nul en een strafpunt te geven.
Natuurlijk komt het ook door externe successen zoals die KNSB beker, maar de ruimte hiervoor was aanwezig.
Een aantal spelers liep achter en haalde moeizaam in! Dat lossen we met zijn allen voor volgend jaar op!

Cor

Si Tumbuk zei

Jongens, bedankt voor de signalen en discussie. Laten we er voorlopig een punt achter zetten. Ik zal binnen het bestuur een aantal maatregelen voorstellen en ik denk dat we er wel gaan komen.

Julian: van arte gefeliciteerd met deze lang voorspelde, maar ditmaal toch eindelijk behaalde (en hoe!) eindzege!

Anoniem zei

hoi

Ton zei

Wanneer komt er meer informatie over het Zomertoernooi?

Anoniem zei

En groep 2? Is daar al meer duidelijk?