woensdag 6 maart 2013

Triomfator in aantocht!

Na een clubbladloos kalenderjaar maken we samen weer een clubblad.
Onze site heeft de functie van het clubblad gedeeltelijk overgenomen. Nieuws, standen, mededelingen en teamverslagen, het kan allemaal vliegensvlug het internet op.
Maar toch missen we wat!

Lekker op de bank met een kopje thee nog eens wat tijdloze schaakverhalen lezen, of met de Triomfator in de hand het gepruts in eindspelen bekijken;
Ons vergapen aan de wondere denkwereld van enkele clubleden;
Toernooiverslagen herbeleven en je gelukkig prijzen, dat zelfs clubkampioenen wel eens de fout in gaan.

Het komend clubblad wordt weer zo'n lekkere leesbelevenis.
Ruimte genoeg voor tijdloze verhalen, pittige analyses, bespiegelingen van toppers en tobbers, toekomstvisies op het schaken in Rotterdam..., alles kan. Zelfs andere hobby's mogen aan bod komen.

(Teamverslagen, standen en dergelijke komen er niet in, want daar is de site een veel beter medium voor.)


Nu de oproep aan alle schrijvers van de club: Zet jezelf aan het werk voor een onderhoudend stukje: start een polemiek, ga terug in de tijd, geef je mening over de club, schrijf iets over je idool, reken af met je angstgegner, laat zien hoe jij je voorbereidt op je tegenstander, analyseer je mooiste pot, laat zien dat je gewonnen stond, ga weddenschappen aan over het clubkampioenschap, vertel ons dat Rotterdam de schaakhoofdstad van Nederland is, duik de toekomst in van het internetclubschaak, vertel waarom vrouwen niet kunnen schaken, beschrijf je favoriete stuk, zoek parallellen tussen seks en schaken, gaan alcohol en schaken samen?, vertel iets over je verleden als damkampioen, wat is voor jou het mooiste schaaktoernooi dat ooit is gespeeld?, wijdt ons in de geheimen van de spelregels, leg een uit hoe je een toernooi op playchess leidt, pleit voor de herinvoering van de afgebroken partij, vertel iets over je verleden in de scheepvaart, laat je gewonnen simultaanpartij tegen Kortchnoi eens zien, of beter nog... verzin zelf iets.










Oftewel: draag bij aan de clubbladgeschiedenis van Charlois Europoort!
De leukste stukjesschrijver maakt kans op eeuwige roem door met zijn beeltenis op de kaft van de Triomfator te komen.

Hulp nodig? Benader Peter Kemner, Arjen Kouwenhoven of John van de Laar


De deadline is op vrijdag 29 maart, liefst digitaal, jca2104@gmail.com , kan ook op papier. Je mag het altijd een week of wat eerder inleveren.

2 opmerkingen:

Adri zei

Gerrit het verslag is althans in mijn geval geen onzin op enkele nuances na. Ronald heeft de zaak keurig afgemaakt.

Adri zei

Gerrit het verslag is althans in mijn geval geen onzin op enkele nuances na. Ronald heeft de zaak keurig afgemaakt.