zondag 10 maart 2013

Dreams can come true

Gabrielle zong het al “Dreams can come true”, als je maar hoop houdt en sterk blijft. Ook het derde had een droom, Bergen op Zoom verslaan en opschuiven naar de veilige zone. Invaller Tjerk Tinga (7) was zo iemand die hoop hield, na een "Jumeletje" in de opening in no-time een volle toren achter (zie foto, Houdini houdt het op +7 voor wit indien b.v. Lh6), maar gewoon stug doorspelen en het punt incasseren van een verbouwereerde tegenstander. (teamgenoten:”Stond jij niet steeds erg goed?” Tjerk:”Ja maar ik had wel een toren minder...”) You know you gotta have hope, You know you gotta be strong.

En het feestje ging wonderbaarlijk door voor het derde met knappe, en hier en daar redelijk simpele overwinningen van Hans Uitenbroek (6), Arjen Kouwenhoven (1), Angelique Osinga (8) en andere invaller Peter Kemner (4). Alleen Cor (3) geraakte niet helemaal in dezelfde schwung en zette weer eens binnen 10 zetten een van zijn beruchte harikiri partijen op die meestal in een dramatische banzai eindigen ver van het vliegdekschip van de tegenstander. De andere nul kwam van Filip (5) die echter wel de sterkste tegenstander trof in Arjon Severijnen (2110), en Filip heeft natuurlijk ook andere zaken aan zijn hoofd met de komende gezinsuitbreiding, maar hij bleef sterk en liep lachend weg. Het laatste volle punt werd nog even genoteerd door teamleider Lendert (2), die ietwat gelukkig een remisestelling in tijdnood alsnog in zijn voordeel beslist zag. 6-2!!
Al met al een fraaie middag voor dit team, al was BoZ bepaald niet op z'n sterkst opgekomen en noteerde zelfs een lagere gemiddelde elo dan het derde. Er zouden gezien de tegenstand zomaar nog wat matchpuntjes toegevoegd kunnen worden in de laatste twee rondes, ik bedoel...Ivoren Toren 2... En wie weet is het voor handhaving benodigde puntenaantal nu reeds behaald. Klasse mensen!

Peter Kemner

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi verslag Peter!
Briljante foto van Tjerk ook met tegenstander in shock toestand.

Lendert

Sascha zei

Leuke kop van het verslag. Feli voor het 3e..

Sascha zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Si Tumbuk zei

Ik ben nooit goed geweest in het lachend weglopen na een nederlaag en ik geloof ook niet dat dat mij gisteren gelukt is. Wél berusting na een partij waarin de tegenstander gewoon sterker was.