zaterdag 1 december 2012

CE viertal wint van het viertal van Zwijndrecht

Een mooie avond voor Charlois Europoort in de uitwedstrijd van ons viertal in en tegen Zwijndrecht.

Gerrit Boer, opgeroepen als invaller en vervoerder, was na ruim een uur spelen op bord 2 al klaar tegen Bert Broerse. Bert speelde snel en niet altijd even nauwkeurig. Hij liet zich op de 24e zet een toren afpakken, waarna het snel afgelopen was.

Vervolgens was ruim een uur later de partij tussen Fritz Dueller en A. Huisman (bord 3) klaar. Fritz had een ruime voorsprong en hoefde het alleen maar uit te schuiven. Hierbij ontbrak de nodige concentratie waardoor zijn voorsprong wegsmolt en het remise werd. Kommentaar van Fritz: "neen, eindspelen liggen me niet zo".

Coen van Baren speelde op het hoogste bord een boeiende partij tegen T. Slotboom. Zijn tegenstander oefende nogal wat druk uit op de stelling van Coen, maar Coen pareerde dat keurig zonder passief te worden. Uiteindelijk had Coen een dame + paard tegen toren + twee lopers, en elk nog wat pionnen. Hij maakte het mooi uit. Applaus.

Tot slot speelde Henk van der Velden tegen C. Voermans op bord 4. Ik had alle tijd om de partij te bekijken en was onder de indruk van Henks speelstijl. Nooit overhaast, steeds degelijk. Zijn tegenstander gaf eerst een loper weg, daarna won Henk nog een stuk. Ook in pionnen deed Henk het beter. Het enige waar hij nog op moest letten was dat het geen pat werd. Tegen elven had hij de vis op het droge.

Een mooie zege van 0,5 - 3,5. En Ruud Kok bedankt voor het werk op de achtergrond. Het is niet altijd gemakkelijk een winnend team samen te stellen.

Geen opmerkingen: