zondag 7 oktober 2012

CE2 wint het degradatieduel tegen Spijkenisse 2

CE2 heeft zijn 1e overwinning van het seizoen behaald tegen Spijkenisse 2. In strijd tegen degradatie een belangrijke overwinning.
Jaap kon er helaas niet bij zijn, gelukkig konden wij Peter "lenen" uit het 3e team.

Als eerste was Robin klaar aan bord 5 tegen de sterke Ricardo Klepke. Net als in zijn 1e wedstrijd wederom herhaling van zetten, op zich een grappige prestatie. Ik ben benieuwd hoelang hij dit kan volhouden. Daarna 2 nederlagen op rij. Als eerste Jesus (7) tegen Daniel Zevenhuizen. Jesus kwam net uit de nacht, btje vermoeid en dan ook een opening die je niet prettig vind. Matthieu (2) liet zich verrassen door de sterke Wilmar Meijer. Zijn pluspion verdween en ook zijn loperpaar had niet de kracht.
Gelukkig wisten Ton aan bord 6 tegen Jeffrey Stoffers en John Leer aan het 1e bord tegen Ruud van der Beek nette overwinningen te boeken. Jeffrey offerde een stuk, maar dat was niet genoeg. Ton tikte het bekwaam uit. John speelde relaxed, kwam in het eindspel 2 pionnen voor in een dame+paard eindspel. De rest was techniek.
2,5-2,5 met nog Peter, Kresna en Sascha aan het spel.
Peter speelde tegen Paul de Freytas aan bord 4. Peter speelde op een gegeven moment het schitterende Lf6, een echte fischerzet. Geen computer was er opgekomen. Wellicht iets voor de SOS schoonheidsprijs? Alleen al de stelling is prachtig. Een prachtig punt.
Kresna aan bord 3 zal zijn partij nog lang heugen. Rob Kalkman zette de partij scherp op en met het verbluffende torenoffer Td7 was de partij over en uit geweest. Zowel Kresna als Rob zagen het niet. Kresna pakte het punt via de open G-lijn.
De overwinning was binnen, het sein voor Sascha tegen Ivan Deceuninck om een tactische remise aan te bieden. Nog 3 zetten voor de 40e zet, tegenstander nog 1min 5sec. Stelling was lastig, maar nu was de druk eraf.
Een nette 5-3 overwinning.
Met dank aan Peter voor het spelen en aan Tjerk voor het standby staan en de support.

Sascha (TLCE2)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zeker mooi resultaat! Maar 4-4 van het derde is ook zeker een opsteker, maakt die vreselijke eerste ronde toch wel een beetje goed.Jammer natuurlijk van het eerste, maar Michel zorgt dat we voor Kerst veilig zijn.

Gijsbert

Ton zei

Waar blijft het verslag van de spannende ontmoeting tussen CE 1 en Wageningen? Ik ben vooral nieuwsgierig naar de beslissende ontknoping in het dame-eindspel tussen Arben Dardha en Jan Timman. Kom op heren, jullie zijn tenslotte ons vlagge(n)schip!

Adri zei

Grootse plannen grootse verwachtingen , het schip is vlaggeloos en dan nog een webverhaal Begrijpelijk, de teleurstelling druipt ervan af. De teamindeling tegen WA was m.i. wel een te groot risico.