zaterdag 31 maart 2012

Groep 3

Ja ! De eerste beslissing is gisteravond gevallen: Rinus van de Wetering is 100% zeker van promotie. Hij wist van Thomas Grolleman te winnen en kan daardoor onmogelijk naar de 4e plaats (of lager) in de eindstand terugvallen. De kampioenschap is voor hem weer dichterbij gekomen, maar hij is theoretisch nog te passeren door Peter van Soest en Marco van der Heijden. Dat van Marco zal wel nooit gebeuren: hij moet nog 5 partijen spelen en dat op 3 clubavonden, terwijl hij regelmatig op zee moet zijn..... Peter van Soest kan het nog wel lukken, mits Rinus zijn laatste wedstrijd verliest (en Peter natuurlijk niet). Daar kan Lennart Heijnen, de laatste tegenstander van Rinus, misschien wel voor zorgen, zeker nadat hij gisteren eindelijk een partij voor CE-5 wist te winnen ! Rinus is gewaarschuwd....

Henk van der Velden heeft een belangrijke stap gezet. Gisteravond zag het eerst niet naar uit. Kevin Nguyen speelde een goede partij tegen Henk. Op het eind had Henk nog 6 minuten bedenktijd over en Kevin ruim een uur, en dat in een min of meer gelijke stelling ! Wat later kwam Kevin naar mij toen en hij vertelde me, dat hij verloren had. Ik kon mijn ogen niet geloven en dacht hem verkeerd begrepen te hebben. Hij zei nogmaals verloren te hebben. Nee, dat kan niet ! Ik ging bij Henk het navragen. Ja hoor, Henk heeft gewonnen: hij wist snel 4 pionnen te verorberen en Kevin gaf de partij daarop op.

Henk moet nog tegen Zhi Yang Fan spelen: als hij dat weet te winnen, blijft hij een serieuse kans op promotie houden. Dat is dan wel afhankelijk van andere kapers, zoals Michiel Gerritse, Marco van der Heijden, Jan Hendrik Leopold en Lennart Heijnen. Daar hoort Marjolein Osinga niet meer bij: ze verloor van Thao Nguyen.

Jan Hendrik Leopold en Fritz Dueller zaten klaar om hun degens met elkaar te kruisen. Tot verbijstering van Fritz werd Jan Hendrik, nog net voordat de 1e zet gezet werd, weggerukt door John van de Laar. Of Jan Hendrik alsjeblieft in CE-5 wilde spelen.... Het was een dilemma voor hem: zijn promotiekansen of teambelang verdedigen. Uiteindelijk was zijn clubhart het sterkst..... Hopelijk zal het niet fataal voor zijn promotiekansen blijken. De strijd om 2e en 3e plaatsen is erg fel en de onderlinge verschillen van promotiekandidaten zijn erg klein.

Peter dJ

Geen opmerkingen: