maandag 4 april 2011

Woensdag: wordt ook CE 6 nog kampioen?

De wedstrijd a.s. woensdag om het kampioenschap in klasse 3B is van SO Rdam 5 tegen CE 6. Beide teams zijn al gepromoveerd, met 12 wedstrijdpunten uit 6. SO Rdam heeft zo te zien de beste papieren, één speelster verloor twee wedstrijden, de rest van de partijen speelden ze remise of wonnen ze. Hun gemiddelde rating is hoog, met uitschieters naar de 1800-en 1900-regionen.

Wat is het antwoord van Charlois Europoort hierop? Wat heeft de grote strateeg op de achtergrond (Herman van Malde dus) voor reserves weten aan te boren? Welke spelers met een rating van minstens 1900, maar misschien wel van boven de 2000 worden opgedoken uit de verborgen hoeken van het ledenbestand? Wordt misschien ons reservoir van Belgen nog aangeboord? En als dat gelukt is, wat wordt dan de opstelling? Kunnen we ervan uitgaan dat SO Rdam zijn sterkste spelers op de hoogste borden zet, of moeten we anticiperen op een tactische opstelling? Hier is creativiteit van de teamleider, dat is ondergetekende, gevraagd!

Daarbij komt nog een aardig ander spanningselement. Er zijn van de hele RSB-competitie nog drie spelers met een score van 6 uit 6. Dat zijn de twee sterkste spelers van SO Rdam 5, en de teamleider van CE 6, Gerrit Boer. Geeft hij zichzelf een plaats op een van de lagere borden om daarmee mogelijk de sterke SO Rdam-spelers te ontwijken, of wil hij "fatsoenlijk" de 7 uit 7 halen?

Spanning genoeg. Het is voor ons een uitwedstrijd in het clublokaal Orient aan de Kobehof. Maar als tientallen supporters van Charlois Europoort ons komen ondersteunen is het al een halve thuiswedstrijd. Bij voetbal is dat een voordeel, en al lijkt schaken niet op voetbal, allicht speelt het publiek bij schaken ook een rol.

Dus hierbij een oproep tot alle leden van Charlois Europoort en de leden van bevriende clubs om ons zesde team te komen ondersteunen. Waarom zouden het vierde en vijfde team wel kampioen kunnen worden en wij niet? Ik kan geen enkele reden bedenken!

7 opmerkingen:

Ton zei

Peter, volgens mij klopt de datum en de link van R'dam5 - CE6 niet.

Ton zei

Nu wel! Ik denk dat ik woensdag wel even kom kijken, tussen het CL-voetbal door.

JCA zei

Kampioenschap van Het Zesde zou ook wel eens de druk op Het Eerste kunnen verhogen?
Je hoort het Damhuis denken: "iedereen remise scheelt een boel whiskey!"

Anoniem zei

Ach die Damhuis drint te veel
noemt die RSR de sterkste vereniging binnen de RSB klopt echt niks van !

JCA zei

Niets ten nadele van CE, maar Damhuis heeft op het eerste gezicht gelijk over de speelsterkte van RSR Ivoren Toren. Het eerste team speelt een divisie hoger, hun interne competitie is sterker en levendiger dan die van ons.
Wat niet is kan nog komen. Zo kunnen we zaterdag een stap in de goede richting doen door te winnen van De Kennemer combinatie en natuurlijk van de tot de tanden bewapende reserves van RSR Ivoren Toren. Donderdagavond bereiden zij zich voor op de spelers van CE. Dit gebeurt thuis met wat fanatisme, bier en plezier, wijn en venijn. Dat is allemaal niet zo ingewikkeld, dat kunnen wij ook! Zaterdag wordt in ieder geval een mooie schaakdag waar elk zichzelf respecterend lid bij wil zijn.
Onze interne competitie heeft jonge winnaars, itt die van RSR, dus in potentie een prachtige competitie. Wel zullen we wat aan de opkomst en de spanning moeten doen, want anders wordt het te saai. Maar goed, eerst afmaken waar we mee bezig zijn, en dan goede paaltjes neerzetten voor het volgend seizoen.

De stukjes van Damhuis zijn niet altijd nauwkeurig, maar vaak genoeg vermakelijk.

Anoniem zei

SO Rotterdam heeft ook wel een sterk eerste team.

Cor

JCA zei

Het Vijfde van Rotterdam is ook niet slecht.
Helaas moest ik de Porsche weer inleveren bij mijn zusje, dus vervoer naar de kampioenswedstrijd zal op alternatieve wijze gebeuren.
Ben wel benieuwd naar de interne competitie van SO Rotterdam...