zaterdag 10 juli 2010

Borst pakt opnieuw scalp

Of althans: als je ook van een echte scalp mag spreken als het "slechts" een FM (en niet een echte IM of GM) betreft. In de tweede ronde van het LCT (in de eerste ronde had ik een bye) zag Ivo Wantola (voor wie ik erg veel respect heb; met name voor de manier waarop hij de afgelopen 4 jaar steeds maar weer boven zijn elo presteerde en geleidelijk is gegroeid tot een FM van hoofdklasseniveau) in een gelijkstaand eindspel een finesse over het hoofd: hij pakte een giftige pion in een situatie waarin zijn onderste rij op het eerste oog veilig leek. Een kleine modificatie van de meest voor de hand liggende variant had hij echter over het hoofd gezien en het werd daarom voor hem loperverlies of mat.
Een mooi begin van het LCT dus voor Borst, die het goed blijft doen in toernooien (vooral die waarin één partij per dag gespeeld wordt). Maar goed, het toernooi is nog lang en er kan nog veel worden verziekt. Ik ben het toernooi ingegaan met slechts één opdracht: genieten van het spel.
De overige CE'ers waren allen nog bezig toen ik vertrok; waarschijnlijk volgt vanavond nog een uitbreiding van dit verslag. Quinten, weliswaar geen CE'er, maar toch verwant, had bijna een geweldige loting: hij speelde bijna tegen Tiviakov. Het scheelde maar één plekje: hij was niet de sterkste speler in het onderste rijtje, maar de zwakste in het bovenste rijtje.

1 opmerking:

Sascha zei

Marco kirana heeft een halve scalp, remise tegen GM John vd Wiel