zondag 22 september 2019

1e wedstrijd JCC team

Afgelopen vrijdag heeft ons Jeugdclubcompetitiecombinatieteam in Roosendaal zijn eerste wedstrijd gewonnen tegen Spijkenisse A2.

Het team van Charlois/Europoort en De Pion Roosendaal speelde op het Jan Tinbergencollege in Roosendaal, de thuislocatie van de Roosendaalse Jeugd.

De opstellingen:
Charlois Europoort/De Pion A1 - Spijkenisse A2
Lewon Gevorkjan (1788) Vinh Nguyen Quang (1269)
Marieke van Essen (1584) - Zayd Maes (1376)
Joshua Prevoo (1374) - Tygo Tiemens (1368)
Levi Vriens (0) - Silas van der Geld (973)

Op papier een makkelijke wedstrijd, maar met jeugd en jeugdratings weet je het maar nooit, zo bleek ook in de wedstrijd.

Levi was als eerste klaar, Silas had een paar zwaktes toegelaten in zijn pionnenstructuur. Levi offerde twee stukken voor een toren om de stelling te compliceren. Dit lukte zo erg dat de tegenstander vergat het 2e stuk op te halen. De koning van Silas kwam op de tocht te staan, en Levi maakte het keurig af.

Lewon won daarna van Vinh, na een rustige opening en middenspel kwam er een dubbeltoren eindspel op het bord. Lewon bleek handiger te manoeuvreren en kon de partij uittikken.

Joshua had tegen Tygo een typische jeugdschaakpartijopzet, kwam beter te staan en kon het daarna afmaken, we hebben helaas niet gezien hoe hij het heeft kunnen afmaken.

Marieke was als laatste bezig in een partij tegen Zayd met aan beide kanten kansen. Ze had een pionnentje geofferd voor een koningsaanval. Echter bleek deze niet door te slaan en moest ze tot haar eigen ontevredenheid berusten in een remise.

Het team heeft dus 3,5-0,5 gewonnen. Een goede eerste stap, de andere 6 wedstrijden worden gespeeld op 5 oktober, 9 november en 30 november in Podium aan de Maas.


 Het team (links) in actie: vlnr Levi, Joshua, Marieke, Lewon.

Geen opmerkingen: