zondag 29 januari 2017

Interne competitie van 27 januari

Voordat de partijen begonnen werd het overlijden van Theo Zoetemeijer met een minuut stilte herdacht.

In de interne competitie werden zes partijen gespeeld. Door diverse omstandigheden waren er nogal veel afzeggingen.
 
Groep 1
Melvin Holwijn moest het opnemen tegen John Leer. De te verwachten remise bleef achterwege. John won zijn eerste volle punt. Marcel den Bleker en Jesus Canedo hielden elkaar in evenwicht. Cor de Wit was in de derde partij in deze groep te sterk voor Angelique Osinga.

Groep 2
Ed Lorwa liet zich niet zien. Achteraf bleek dat hij zijn huissleutels kwijt was en daar liever nu achterheen ging dan na afloop van de schaakavond. Door de flexibiliteit van zowel Jan Hendrik als Marjolein konden toch drie partijen gespeeld worden. Jan Hendrik Leopold verloor zijn dame tegen Marjolein Osinga en gaf toen maar op. De damewinst was best knap gevonden. Gerrit Boer won in een rustige partij tegen Rik Wortman. Ondergetekende had steeds een lichte druk op de stelling, en toen Rik een pionverlies in zijn koningsstelling overzag werd de druk op zijn stelling uiteindelijk te groot. Tot slot speelden Zhi Yang Fan en Pearl Uyttenhove een spannende partij. Zhi Yang kwam op achterstand van uiteindelijk een pion. In veel partijen is dat aanleiding tot winst voor de speler met de pluspion. Toen ik zelf rond kwart voor elf naar huis ging, stond Pearl nog steeds de pion voor, maar Zhi Yang had wel het initiatief. Tot mijn verrassing hoorde ik later dat Pearl niet had kunnen winnen, en zelfs verloren had. Is Zhi Yang inderdaad niet te verslaan?
U ziet dat mijn commentaar op een aantal partijen wat magertjes is, aandacht voor de eigen partij gaat voor. U bent dan ook van harte uitgenodigd zelf aanvullingen op het verslag te geven.

Gerrit Boer

Geen opmerkingen: