zaterdag 17 december 2016

Interne competitie van vrijdag 16 december 2016

Tegelijkertijd met het bekerduel in de tweede ronde van de RSB tegen HZP –dat overigens na snelschaken gewonnen werd- werden nog vijf partijen in de interne competitie van Charlois Europoort gespeeld, twee in Groep 1 en drie in Groep 2.

In groep 1 won Hans Uitenbroek regelmatig van Tjerk Tinga en wist Eduard Smits van Melvin Holwijn te winnen. In de laatste partij wisten beiden een pion tot dame te laten promoveren, waarbij Eduard ook nog twee pionnen en een paard had, wat genoeg voor winst was.

In groep 2 behaalde Zhi Yang Fan zijn zesde overwinning uit zes partijen door een nette winst tegen Gerrit Boer. Door zijn sterke spel had hij al twee pionnen veroverd. Ik kon nog een complicatie in de stelling vlechten die me kwaliteitswinst had moeten opleveren. Door een verkeerde afwikkeling lukte me dat niet en ging ik roemloos ten onder. Marjolein Osinga speelde een vrolijke partij tegen Pearl Uyttenhove, waarbij Pearl na afloop de meeste reden had tot vrolijkheid: hij won gedecideerd. Verder speelde Rik Wortman tegen Kees van Oosterom. Ik zat er naast en zag hoe Rik het Kees lastig maakte. Alleen de grotere diepgang en ervaring van Kees behoedden hem voor een nederlaag. Kees wist een toch nog spannend eindspel vakkundig te winnen.

Als we naar de standen kijken zien we in Groep 1 Eduard Smits triomfantelijk leiden met 4/5, gevolgd door Hans Uitenbroek met 3,5/5. Piet Verheij komt met 3,5/7 op een nette derde plaats. Een aantal spelers zal de rest van het seizoen nog aan moeten poten om hun partijen gespeeld te krijgen. De spelers in Groep 1 hebben het geluk dat het maar een enkele competitie is!

Dit in tegenstelling tot Groep 2 waar een volledige competitie op het programma staat. Marjolein en Pearl speelden de eerste partij van de tweede helft van de competitie. Zhi Yang Fan gaat zonder puntverlies aan kop. De enige die hem voorlopig zou kunnen stuiten is Kees van Oosterom met 4,5/5. Opvallend is de plaats van Rik Wortman, praktisch op de laatste plaats met 0,5/7. Gezien zijn spel moeten er nog een aantal punten bijkomen in de rest van het seizoen. Dus laat u niet in slaap sussen door zijn geringe score. De opkomst in groep 2 is goed te noemen, al zullen de spelers met vijf gespeelde partijen vaker aanwezig moeten zijn om hun partijen af te kunnen maken.

Ik hoorde gisteren dat op vrijdag 30 december de zaal open is en volop in de interne competitie gespeeld kan worden. Vanzelfsprekend zal dat niet een ieder schikken, in de kerstvakantie en zo vlak voor oud en nieuw. Meld u zich even bij mij af –voor zover u dat nog niet deed- en u wordt dan niet ingedeeld.

Gerrit Boer

Geen opmerkingen: