dinsdag 13 september 2016

Geslaagde eerste avond!

Afgelopen vrijdag konden we ons opwarmen voor het nieuwe seizoen. We dachten "we proberen iets nieuws", en dat is aardig gelukt gelet op de reacties van onze deelnemers. De leden werden ingedeeld in koppels van verschillende sterkte, waardoor er gelijkwaardige matches ontstonden. Na een paar traditionele rondjes kwamen andere disciplines aan bod zoals doorgeefschaak, Fisher-random en wisselschaak (na 4 minuten neem je het bord van je medespeler over...). Gelukkig hebben we deze gekke varianten niet van te voren aangekondigd want dan waren serieuze lieden als Gerrit Boer niet naar de club gekomen. Gelukkig was Gerrit er wel en volgens mij had hij het best naar zijn zin:)

Ook werd nog een nieuwe variant geprobeerd: Voorzet schaak. In deze variant werd eerst het ratingsverschil bepaald en aan de hand van het verschil kreeg de speler met de laagste rating een voorsprong, bijv. in de vorm van een pion of zelfs een paar extra. Dat leverde komische partijen op, zo kreeg Gerrit een paard voorsprong tegen Lendert en moest Lendert de hele truckendoos opengooien om niet te verliezen: hij kwam goed weg met remise. Sommige spelers konden de verschillende variaties niet helemaal aan, wat ondermeer resulteerde in een aanhoudende lachbui van Pearl Uitenhove, die nog maar ter nauwernood gered kon worden uit zijn lachstuip.

Uiteindelijk werd het koppel Lendert en Eduard de duidelijke winnaars van dit eerste tweetallen toernooi. Lendert wint op dit moment het ene toernooi na het andere, en is met zijn hoofd niet meer weg te denken van de RSB-site. Waarschijnlijk zal dit over zijn als het seizoen echt begint.

Komende vrijdag is de start van de interne. Heb je je nog niet opgegeven? Dat kan uiteraard nog altijd. Meld je even bij onze voorzitter Filip Borst.

Gijsbert

De Eindstand:

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En niet alleen op de rsb site...

http://www.chess-results.com/tnr216137.aspx?lan=0&art=1&rd=9&turdet=YES&flag=30&wi=984

Lentheman78 zei

Sorry Gijsbert,

Ik heb toch weer een succes verhaal moeten posten:)

Oh ja vergeet vooral ook niet eerder genoemde link te bekijken:)