donderdag 24 september 2015

Uitslagen jeugd

Vrijdag jl. werd de eerste competitieronde van de jeugdgroep gespeeld. Ik heb verschrikkelijk veel talent gezien; het belooft veel! De spelers hebben geleerd om als ze aan zet zijn altijd eerst te kijken of ze zelf schaak staan en zo niet, pas dán als tweede altijd te kijken of ze een stuk kunnen slaan. Zo ja: slaan!
Het is fantastisch om te zien dat ze het geleerde nu al in praktijk hebben gebracht! De volgende stap die ze nu gaan leren, is de volgende: als je een zet wilt gaan doen, kijk dan altijd eerst of de tegenstander een stuk van jou kan slaan! Dat is moeilijk, maar we gaan het tóch leren!

Duidelijk is alvast dat de jongetjes en meisjes al bíjna net zo goed schaken als hun vaders en moeders! Ga zo door!

Maar wat ik nog het belangrijkst vind, is dat de spelertjes erg veel plezier hebben. Het beste voorbeeld hiervan is Manixia, daarom krijgt ze vandaag hiervoor de pluim! En sommigen kunnen zich héél goed concentreren; vandaag geef ik daarom hiervoor de pluim aan Jay!

De stand lezen jullie als volgt: voor een winstpartij krijg je een punt en voor remise een half punt. Vóór het streepje staat de totaalscore en ná het streepje het totaal aantal gespeelde partijen.

Jay-David: 0-1
Ismaïl-Manuel 0,5-0,5
Amir-Manixia 1-0
Yusef-Rawi 0,5-0,5

Manixia-Ismaïl 0-1
Rawi-David 0-1
Manuel-Jay 1-0
Constantijn-Amir 0,5-0,5

De stand:
David 2-2
Manuel, Ismaïl, Amir 1,5-2
Yusef, Constantijn 0,5-1
Rawi 0,5-2
Jay en Manixia 0-2

De meester

Geen opmerkingen: