maandag 21 september 2015

Tweede speelavond interne

De tweede speelavond van de interne bracht elf partijen op het programma, eigenlijk tien, want Marco vd Heiden kon helaas niet op tijd op de club zijn en verloor reglementair van titelverdediger Marcel den Bleker. Op de andere borden veel strijd, maar hier en daar helaas ook wat korte schermutselingen doordat het krachtsverschil gewoon te groot was. In de laatste categorie verloor Pearl Uyttenhove van Hans Uitenbroek een leerzaam potje, waar wit hier en daar toch nog aanzienlijk beter tegenstand had kunnen geven. Speel na op de partijenpagina! Ook Ed Lorwa was kansloos tegen Lendert vd Ouden. Ook hier een uitgebreide analyse van Lendert na afloop waar Ed het nodige van heeft opgestoken. Goede zaak, dat is dan weer het voordeel van een gemengde groep waar de zeer sterken tegen de wat mindere goden spelen. Lendert analyseerde een fragment uit de partij op de partijenpagina voor ons.
Jan Hendrik Leopold verloor van de grote titelkandidaat Michel de Wit. Deze pot verliep echter bepaald niet kansloos voor Jan Hendrik leek mij, maar eerlijk gezegd kon ik er geen touw aan vastknopen, dus wellicht slechts optisch. Heeft Jan Hendrik iets gemist? We horen het graag nog.

Nieuwkomer Maurice vd Stokker speelde na zestien jaar (!) weer eens een echte partij achter het bord. Zeker niet onverdienstelijk gaf hij Filip Borst partij. Filip kreeg een meer dan goede training voor de aanstaande KNSB-ronde. In een paard- lopereindspel sleepte hij tenslotte toch de winst binnen. Adri Jumelet hielp Ab Kamman in een remisestelling, zo vertelde Ab, aan zijn tweede winst. Een lange spannende pot, die Adri verknalde net toen hij het lek boven had. Met uitgebreid commentaar van Adri op de partijenpagina!.

Gijsbert Kamerman verloor van Tjerk Tinga. Een avontuur van Gijsbert in de opening, waarbij hij twee pionnen offerde alsof hij Cor de Wit was, liep niet helemaal goed af. Hij zag nog wel een pion terug en leek even de goede kant op te stevenen, maar verblunderde toen alsnog de stelling en ook Tjerk pakte daarmee zijn tweede winst en niet tegen de minste spelers!

In groep B een snelle draw tussen de Pernissers Leer en Kemner. Zij kennen elkaar na veertig jaar te goed om nog een poging te wagen?! Of wordt er nu al tactisch aan de titel gedacht? Arjen Kouwenhoven kwam niet verder dan remise tegen Gerrit Boer, een puike prestatie van Gerrit, maar de engines geven hem toch wel erg groot voordeel hier en daar. Daar had zelfs meer in gezeten. Ook deze pot is na te spelen op de partijenpagina.

Piet Verheij vertelde mij in de auto op weg naar de club al de Draak te zullen gaan spelen tegen Zhi Yang en de toren te gaan offeren op c3. Hij had het uitgebreid bekeken. Exact zo geschiedde ook. Bizar. Zhi Yang gaf niet de beste antwoorden en Piet pakte moeiteloos het punt. Twee maal winst voor Piet!
De langste pot van de avond, tussen Ben Boog en Jesus Canedo, kende veel geschuif. Erg veel zelfs. Ik kwam er pas weer in toen beide klokken nog maar seconden verwijderd waren van de vlag. Het werd een loterij, waarbij Ben uiteindelijk aan het langste eind trok toen Jesus een vol stuk wegblunderde. Beide spelen dubbelrondig dus Jesus kan nog wraak nemen met wit. Ben op tweemaal winst.

Mede dankzij wat aanlopers die bleven vluggeren was het weer een gezellige avond! We gaan de goede kant op. Komende vrijdag waarschijnlijk wat minder interne partijen i.v.m. de KNSB-zaterdag, maar daar staat tegenover dat de thuisronde van de KNSB ongetwijfeld extra druk gaat worden. Komt allen kijken!

Geen opmerkingen: