zondag 18 januari 2015

Top-3 van Keizer naar groep 2?

Na wat grasduinen is er een nieuwe tussenstand van de Keizergroep.

Jeugdspeler Dominggus Paays komt op uitnodiging van Michel de Wit in de passagecup zijn krachten meten met de volwassenen. Dit resulteerde in twee spannende partijen tegen Peter de Joode, waarbij pas in het tweede bedrijf de overwinning naar de volwassene ging. Dat kan nog wat worden de komende tijd.
Piet Verheij speelde weer eens tegen GM Boer. Piet is voornemens 2015 tot zijn beste schaakjaar van zijn leven te maken, en daar paste een overwinning op Gerrit mooi bij. Waarvan acte.
Wouter Kuiper wilde er een vroeg avondje van maken, maar Ruud Kok leek vedetteneigingen te hebben, want hij kwam "fashionably late" eens kijken wat er te doen was. De vedette deed wat hij moest doen, dus niemand durfde Ruud deze avond nog tegen te spreken. Wouter moet zijn eerste winstpartij tegen iemand anders zien te verkrijgen. Coen van Baren gaat nog even in gesprek met Ruud, want ook hij won weer (deze keer van Fritz), zodat zij samen kunnen uitvechten wie hier nou de vedette is.

In de passagecup werden veel interessante partijen gespeeld. Drie partijen waren wel heel bijzonder. Na de ietwat gecompliceerde competitieaankondiging van vorige week kwamen drie mannen zonder partij te zitten. Zij kozen voor een onconventionele oplossing:



Deze avond zijn er dus zes potten gespeeld:
Arjan-John
John-Hans
Hans-Arjan
en met verwisselde kleuren,
Arjan-Hans
Hans-John
John-Arjan
De uitslagen hebben we even niet bij de hand, maar de drie partijen (wit/zwart) kunnen in ieder geval meetellen voor de passagecup.

Van een probleem een uitdaging maken, en vervolgens een heerlijke oplossing vinden en uitvoeren... Dat zouden er meer moeten doen.

SUCCES IS EEN KEUZE!

Dank heren voor deze goede invulling van een leuke schaakavond.

PS: Wat een mooie borden!

Geen opmerkingen: