dinsdag 27 januari 2015

Nieuwe Cursus

De KNSB start in maart weer een cursus in onze regio:
Cursus Scheidsrechter C

Zou u mee willen doen, dan staat hieronder wat meer informatie (zie ook KNSB-site). Ook onze voorzitter André Osinga weet u hier alles over te vertellen. 
Tot de opleiding kunnen worden toegelaten zij die in het bezit zijn van het diploma Wedstrijdleider B of Scheidsrechter B.
De opleiding omvat 15 lesuren, verdeeld over 3 bijeenkomsten van elk 2,5 uur voor het onderdeel spel en wedstrijdregels en 3 bijeenkomsten van 2,5 uur voor het onderdeel titel- en ratingreglementen. De opleiding wordt afgesloten met een examen. Zij die het examen met goed gevolg hebben afgelegd ontvangen het diploma Scheidsrechter C
Te behandelen stof:
  • Leiden en arbitreren van alle soorten (evt. internationale) wedstrijden
  • Aanhangsels voor visueel gehandicapten en afbreken
  • FIDE- en KNSB-ratingreglement
  • FIDE-titelreglement

Hier een voorbeeld van een kwestie die besproken kan worden:

Deze speler wil voortaan geconcentreerd achter zijn bord zitten. Is dit toelaatbaar, of kan de arbiter hier op aangeven van de tegenstander ingrijpen? Zijn hier praktijkvoorbeelden van, is hier regelgeving over? Koos Stolk en uw mede-cursisten lossen deze casustoets voor en met u op.

De cursus Scheidsrechter C maakt onderdeel uit van de arbiteropleidingen van de KNSB. De eigen bijdrage voor de cursus Scheidsrechter C bedraagt € 100,- voor de gehele cursus. Als clublid van Charlois Europoort kan met het bestuur van Charlois Europoort gesproken worden over een gedeeltelijke tegemoetkoming in deze kosten.
Informatie en aanmelding
Schiet André even aan of neem contact op met het bondsbureau: 023-5254025; op dinsdag van 9.00-16.00, maandag en donderdag van 9.00-13.30 en woensdag van 9.00-11.00uur, vraag naar de opleidingscoördinator Sacha Schiermeier. Mailen kan natuurlijk ooksschiermeier@schaakbond.nl.

1 opmerking:

Walter Klaassen zei

De cursus gaat door! Voor meer info: André Osinga.