woensdag 3 december 2014

Groep 1

De partijen op pakjesavond zijn niet helemaal uitgepakt:
Joris Geene - John van de Laar remise
Jan van Overdam - John Leer
De Pernisser John riep -bij afwezigheid van clubkampioen Jan- midden op de avond 'vlag!'.
De groepsleider zal hierover vast contact opnemen met het puberbrein?

Stevigere partijen werden in de parallelgroep gespeeld.
Kees van Oosterom speelde een lekker partijtje tegen Herman van Malde, maar dit seizoen heeft Kees het kromme-volt-virus van Adri Jumelet overgenomen. Hij kon met een wegvliegloper kiezen voor pionwinst, maar hij koos een zet later voor stukverlies. Het zit Kees dit seizoen niet mee in de interne competitie.
Marcel Schroer wilde zijn seizoen toch nog wat kleur geven met een mooi (onduidelijk) stukoffer tegen Eduard Smits. Het werkte, en sinds lange tijd was Eduard eens relatief vroeg klaar met zijn partij. (0-1)

En nog twee remises, maar wat voor remises?
Marcel den Bleker en Arjen Kouwenhoven gaven elkaar geen strobreed toe. Een remise waar geen hooibergspeld tussen te krijgen was.
Dan de klapper van de avond: Arjan van der Leij -die een moeizaam seizoen wil ombuigen naar het niveau dat hij vaak laat zien in rapidpartijen- tegen Hans Uitenbroek -bij wie de punten hem in de schoot gegooid lijken te worden. Na 14 zetten, inclusief Frans stukoffer, hadden beide heren meer tijd dan waar ze mee begonnen waren. Het schaken kon beginnen. Hans koos later in de partij voor het teruggeven van het stuk, maar kwam hierdoor twee pionnen achter. 'Stukken kunnen in de doos' riposteerde een speler van Fianchetto met de voor hem bekende rotsvaste stelligheid. De beide spelers dachten daar anders over. Arjan ging dameruil uit de weg, want een pionneneindspel met twee pluspionnen leek hem te moeizaam. Vervolgens bleef Hans met zijn Dame de Koning te bestoken met schaakjes. Na veertig schaakjes, waarbij de zwarte Koning bijna alle hoeken van het bord kreeg te zien, bleek het in de praktijk geen eeuwig schaak te zijn en bleek de 35-zettenregel een 50-zettenregel te zijn. Vlak voor het verversen van de notatievellen pakte Hans om half één 's nachts alsnog de remise. Kijk, dan krijg je waar voor je contributie.

1. Hans Uitenbroek 6,5 uit 7
2. Marcel den Bleker 5 uit 8
3. Cor de Wit  4,5 uit 7
4. Arjen Kouwenhoven   4,5 uit 7
5. Herman van Malde 3,5 uit 7
6. Arjan v/d Leij  2
,5 uit 6
7. Eduard Smits 
1,5 uit 8
8. Marcel Schroer  2 uit 6
9. Kees van Oosterom 1 uit 6

1
Marcel Schroer
0
0
1
0
0
1
2
Marcel den Bleker
1
1
0
1
½
0
½
1
3
Arjan van der Leij
0
½
½
½
1
0
4
Cor de Wit
1
1
1
½
0
0
1
5
Kees van Oosterom
0
0
½
0
0
½
6
Arjen Kouwenhoven
1
½
½
½
0
1
1
7
Hans Uitenbroek
1
1
½
1
1
1
1
8
Herman van Malde
½
0
1
1
0
0
1
9
Eduard Smits
0
0
1
0
½
0
0
0

De tabellen zijn terug te vinden onder het kopje Ínterne'. De actuele stand verschijnt normaliter op de blog.

Nog een bestuursbericht:
In de bestuursvergadering is nog eens gekeken naar de progressie in de twee groepen. We hebben besloten iets later met de kampioensgoep te beginnen. Dit, omdat Sascha ons er op heeft gewezen, dat er veel decemberavonden afvallen, waardoor er in de praktijk domweg een maand minder gespeeld kan worden.
We starten nu 6 februari met de tweede helft. Elk voordeel heeft zijn nadeel, en er is uiteraard het een en ander op deze beslissing af te dingen, maar hopelijk kunnen jullie je in deze wijziging vinden.

De nummers 1t/m 4 van beide groepen plaatsen zich voor de kampioensgroep. De nummer 5 heeft theoretisch geen recht, maar bij terugtrekken van een speler in de top-4, schuift de nummer 5 van die groep door. In de nieuw te vormen kampioensgroep worden geen nieuwe spelers ingeschoven. Dus Loek, Mehr en Erik kunnen dit seizoen geen clubkampioen meer worden.
Nu weten we dat Jan van Overdam de tweede helft helaas niet mee kan doen vanwege zijn gymnasiumexamen. Dus in die groep plaatst de nummer 5 zich voor de kampioensgroep.

In groep 2 kunnen mensen als Michel de Wit, Julian van Overdam en Loek van Wely wél ingeschoven worden, maar ook die groep wordt een groep van 8 man. De degradanten uit groep A en B degraderen ook daadwerkelijk naar de Keizergroep en de resterende spelers vormen groep 2.

greetz,

Sascha

4 opmerkingen:

John van de Laar zei

Remise
Jan niet aanwezig!

John van de Laar zei

Oh ja, In de andere groep?
Marcel en Arjen (salon)remise.
Hans en Arjan nu net remise (0:29) en de bar is nog open!

Sjoerd van Zanten zei

De hernieuwde aandacht voor de interne competitie is verheugend, hulde daarvoor, maar het is wel opvallend dat groep 1A in de berichtgeving er steeds zo karig vanaf komt. Toegegeven, weinigen zullen belangstelling hebben voor de prestaties van schaakonbenullen als Brandenburg en Van de Laar, maar wat te denken van talenten als Tinga en Geene en vaste waarden als Leer? Hopelijk wordt deze scheve verhouding snel rechtgezet.

Anoniem zei

Eens! En af en toe een partijtje zou ook leuk zijn