dinsdag 30 december 2014

Gijsbert 2e op Oliebollentoernooi!

Gijsbert werd na winnaar Ricardo Klepke 2e op het oliebollentoernooi. Nadat hij zijn Belgische bonbons in ontvangst had genomen wist hij te vertellen dat hij alle frustratie van het niet kunnen meedoen in de interne van zich af heeft weten te spelen. Hij speelde zelfs remise tegen de 3-voudig winnaar Mark Timmermans die makkelijk op een toernooizege leek af te stevenen door de voorronde met 6 uit 6 te winnen. Mark won in deze voorronde onder andere van Herman van Malde die zelf vervolgens in groep 2 de grootste rokade in zijn leven speelde. In het Fischerrandom had deze zet briljant geweest maar deze rij van nullen heeft geleid tot diverse meldingen bij slechtschaakoverlast.nl. Op zich niet gek want sommige stukken gleden uit over de gladde borden veroorzaakt door vallende poedersuiker van slecht spelende spelers van vorige illegale partijen. De oliebollenpolitie keek wel maar deed vervolgens bitter weinig. Vandaar dat de partijen van Lendert van de Ouden soms leken op een kaassoufle of oliebollengevecht. Toch kreeg hij als beloning bonbons mee naar huis voor zijn derde prijs in groep 2. Hans Uitenbroek was niet aanwezig maar werd node gemist tijdens het toernooi. Voorzitter van der Sloot, die heel erg hecht aan tradities, zei in zijn traditionele oudejaarstoespraak dat hij verwacht dat de Verloren Zoon van Groenoord nog wel een keer zijn enige toernooioverwinning komt verdedigen. Peter van Soest, toernooitijger bij uitstek tenslotte speelde een mooi toernooi en kwam in de finalegroep 5 terecht. Onze vier mannen deden het dus goed door in de eerste vijf finalegroepen te komen. Verder helaas waren er geen Groene Hellers te bekennen.
Het toernooi was weer ouderwets goed georganiseerd met Piet Sodderland, Rene Mersch en Ad de Veld als de spinschakers op de achtergrond. De bar draaide overuren met leuke bardames, drank en veel schalen met oliebollen, bitterballen en andere hapjes.
Volgend jaar weer natuurlijk!

2 opmerkingen:

Lentheman78 zei

Kleine correctie Herman, ik werd tweede in groep 2.

Opmerkelijk was wel dat ik in de voorronde de eerste partij van toernooiwinnaar Klepke won. Die daarna in het hele toernooi geen partij meer verloor!

Lentheman78 zei

Zie hier het verslag van Fianchetto

http://sv-fianchetto.com/?p=3579#more-3579