zondag 10 november 2013

Overtuigende winst voor het vijfde !

Door een 6-2 overwinning afgelopen donderdag tegen Ridderkerk 1 doet het vijfde weer mee in klasse 2C.
Het begin verliep al voortvarend. Als eerst won Henk Kootkar vrij eenvoudig, gevolgd door Menno Brandenburg die ergens een stuk won. Toen was het Marcel den Bleker die de vijandelijke koning in zwaar weer wist te brengen. Zodoende stond het 3-0. Helaas kregen we een kleine tegenslag toen invaller Andre Osinga moest opgeven want met een toren minder kan je weinig potten breken. 3-1
Het duurde niet lang voordat er weer iets heuglijks aan onze kant gebeurde. Herman tekende het vierde bordpunt voor Charlois aan. Goed positiespel en teveel zwaktes rondom de vijandelijke koning waren bepalend. Dan komt nu de matchwinner!: Piet Verheij. In een loper-van-gelijke-kleur-eindspel had Piet weliswaar een pion meer maar kon niet doorbreken. Maar de winst was er sowieso. 4,5-1,5
Bord 1 speler Van de Laar kreeg te maken met tegengestelde rokades. Na wat verwikkelingen in het centrum stond de koning van de tegenstander het meest op de tocht. John kwam beter te staan maar gezien de resterende tijd werd er tot remise besloten; 5-2. Het laatste bordpunt mocht door ondergetekende bijgeschreven worden. In een bekende variant van het Siciliaan werd gauw een voor mij gunstiger eindspel bereikt. Dat kwam met name door de vrije h-pion die naar de overkant gedirigeerd dreigde te worden.
De teamwinst was noodzakelijk om nog een rol van betekenis te spelen voor het kampioenschap. Complimenten voor het team.
Tot slot wil ik Andre bedanken voor zijn invalbeurt.

Eduard Smits, teamleider CE 5

1 opmerking:

PeterK zei

Mooi! Voor de kampioenswedstrijd tegen HZP Schiedam ben ik uiteraard beschikbaar, zodat John van de Laar als nonplaying captain kan optreden.