zondag 22 september 2013

Versterkingen, Victories , Voedsel ; CE haalt op alle fronten uit






Het eerste heeft een veelbelovend seizoen veelbelovend afgetrapt: DD1 werd met een nederlaag van maar liefst 8-2 naar huis gestuurd. Voor dit seizoen zijn de nodige versterkingen aangehaald. Zo staan onder anderen Levende Legende  Loek van Wely en Rising Star Stefan Docx op de ledenlijst van de meest succesvolle Rotterdamse club. Dat teamcaptain Michel geen losse flodders heeft geschoten door deze spelers binnen te halen, bewezen zij direct al de eerste ronde.

Op het hoogste bord liet Loek zien waarom hij nog steeds op het allerhoogste niveau schaakt. Arie Werksma (2222) werd met wit kansloos gelaten.
Een bord lager was Rogier van Egmond (2201) hetzelfde lot beschoren. Stefan’s machtige pionnencentrum gaf uiteindelijk de doorslag.
Op bord drie liet onze andere titelhouder, Erik van den Doel, zijn tegenstander Jean Paul Drenth (2162) ook al even kansloos.
Op het vierde bord completeerde Mher het kwartet titelhouders. Mher is inmiddels de 2500 gepasseerd en liet even zien waarom. Vincent Oudewaal (2044) zal wel eens prettiger partijen hebben meegemaakt.

Zo zorgden de vier (groot)meesters voor vier volle punten. Gestimuleerd door de overkill op de hoogste borden liet ook de rest van het team zich niet onbetuigd.

Roger hield op bord vijf zijn voormalig leermeester GM John van der Wiel (2414) met zwart op remise. Een prima prestatie tegen een voormalig wereldtopper.
Ondergetekende had de twijfelachtige eer het avondeten te laten uitstellen en de langste partij van de dag te spelen tegen IM Peter Gelpke (2356). Na 123 zetten en 5.5 uur spelen eindigde een dubieuze partij van beide kanten in remise.
Op bord zeven liet Clement Rihouay, een schaakkennis van een aantal spelers uit Anderlecht, een prima indruk achter door Gerrit Prakken (2195) langzaam van het bord te schuiven.
De altijd degelijke Arben won op bord acht een prima partij van Ronald Dickhoff (2138).
Playing Teamcaptain Michel deed het rustig aan en deelde het punt met Maarten van Zetten (2135).
Op het tiende bord tenslotte mishandelde Jan weer eens een opening, maar hij vocht zich goed terug en speelde uiteindelijk remise tegen Martijn Otten (2094).

Zo liet het eerste bij de aftrap al zien waar het toe in staat is. Vorig jaar helaas geen kampioenschap, dus nam Michel de nodige maatregelen. Een aantal versterkingen, die zich de eerste ronde meteen al uitbetaalden. Voor de nostalgische mensen bleven een aantal dingen gelukkig nog hetzelfde. Zo zochten Mher en Arben weer eens de grens van de aanvangstijd op, mishandelde Jan weer eens een opening (en kwam hij er weer mee weg) en is Michel alweer voor het achtste jaar op rij Playing Teamcaptain. Een ding is in ieder geval anders dit jaar: de openingswedstrijd tegen DD werd gewonnen. Cor, Filip en Andre wisten hoe je zoiets moet vieren en zorgden voor het uitstekende eten na afloop, waarvoor onze dank. Met al deze hoopgevende gebeurtenissen gaat het Eerste op jacht naar het kampioenschap en promotie naar de eredivisie van het schaken.


Julian van Overdam

  

9 opmerkingen:

JCA zei

Wat een start. Gefeliciteerd!
Als Rotterdammer heb ik niet zo'n goede herinnering aan de uitslag 8-2, vraag dat maar aan sujetten als Roger, Filip en Menno.
Mijn voorstel is dan ook dat Michel de volgende keer minder rustig aan gaat doen, en gewoon gaat doen waar hij is voor opgesteld: winnen!

Tjerk zei

Gefeliciteerd eerste, een mooi verslag Julian. Dat beloofd wat dit seizoen.

Anoniem zei

Tjerk, dat je fouten maakt als je schaakt, is je te vergeven. Spelfouten in werkwoordsvormen zijn onvergeeflijk!

chat hotel zei

Ik zech dat zei al die spelfouten moete afschafte! Je ken beloven wat je wil, maar ik ken vannaf hier niet zien of tie met een v of een f is, dus ook nevernooitnie oftie met een d of een t is. Fok de Schapen, ze zmelten de kaasen!

Of was het nou gewoon tegenwoordige tijd met stam +t of ik-vorm + t, zoals dat tegenwoordig heet?

chat hotel zei

Je ken zeker niet eens je eige naam spellen? Anoniem...

Koos Middelgroot zei

Zeker niks beters te doen?
Weet iemand over al een verslag is over het JCC?
Trouwens, staat het wedstrijdverslag van Rokado al op hun site?
Ben wel benieuwd hoe zo'n eerste KNSB-wedstrijd is ervaren. Meedoen met de grote jongens...

Sascha zei

Netjes hoor!! Mooie vechtersmentaliteit van Julian, hulde.

AW zei

Ik voelde me een gewichtheffer die het moest opnemen tegen een voorheftruck...

Anoniem zei

FORZA CE!!!!