zaterdag 31 augustus 2013

van den Ouden teleurstellend 3e

Ik trof een zooitje schakers aan in een donker hoekje van onze zaal rond de klok van acht en hoorde wat koffieleut over alv, interne, teams, e.d. Peter zat een beetje met zijn tablet te rommelen, Hans vindt de nieuwe interne nog niet je van het, Tjerk gaf een schatting hoe vaak hij gaat invallen voor de KNSB, Eduard Smits wil graag naar de 1800 en Lendert had bij het BDO maar een tpr van 2050. Niet heel bijzonder allemaal. Sommigen vond het jammer dat Peter de Joode niet was gekomen om zijn partijen te laten zien want die schenen van een Grand Prix niveau te zijn. Alternatief was een demonstratie van de partijen van Eduard van de PK. Echter er werd toen zowaar even gelachen. Nee, dat zou het ook niet worden.
Ik deed het voorstel voor een ouderwets starttoernooitje. Gewoon zonder prijzen, iedereen gelijk en geen fanatisme. Hee, dat leek de aanwezigen wel wat. Gewoon gezellig onder elkaar. Met pijn een moeite begonnen we uiteindelijk rond kwart voor negen aan een tienkamp 3m+2s. Tsja, wat valt er over te zeggen: er werd geschaakt, maar als groepsleider kon ik alleen maar constateren dat de koffieleut doorging rond een bord met stukken en o ja, er moest ook nog wat gedaan worden met een klok. Verbale trucs over en weer en onder mom van openingsvariantjes uitproberen kon er lekker makkelijk verloren worden. Er werden nog wat lauwe biertjes van het vorige seizoen uit de kast gepakt en voorzitter Andre haalde nog als afleiding een paar dozen KFC kipnuggets om het gespuis wat te bedaren.  Gretig werd het vet gepakt en verorberd tijdens de partijtjes en dus kan Ruud de stukken en klokken weer in het sop zetten. 
Kortom: een kansloze missie en een avond met een 10-kamp om snel te vergeten. VAO-kampioen Van de Ouden (7) 3e, Hans (7,5), na barrage 1e en John Leer (7,5) maar 2e. Daarachter Zhi Yang Fan met 5,5 uit 9 die oa gewoon een Tjerk (5), Eduard (3,5) en Herman (2) even inpakte. Piet (1) en Marjolein (1) sloten de rij.
Enige echte lichtpuntje was de overwinning van Herman op Peter Kemner (5) !

2 opmerkingen:

JCA zei

Dat klinkt mij als een heerlijke clubavond in de oren...
Volgende week ben ik er ook!

PeterK zei

Bekijk ook de laatste serie twitterberichten in de kolom rechts voor wat foto's van deze avond!