zaterdag 1 juni 2013

Ontknoping Groep 3

Gisteren zijn er 3 partijen gespeeld:

Elisabeth Heezen wist met een mooi opgezette aanval (ze had zelfs al een stuk meer) Martin in 't Hout mat te zetten. Een overtuigende overwinning ! Fritz Dueller ging tegen Jan Hendrik Leopold fel in de aanval. Hij bombardeerde de koningsrochade, maar dat ging ten koste van zijn dame.... De verrassing van de avond is de overwinning van Zhi Yang Fan op Lennart Heijnen. Al vrij snel wist hij zijn stempel op de partij te zetten en Lennart kon niets anders dan alsmaar verdedigen, terwijl zijn koning nog in het midden stond. Zhi Yang wist de verdediging te breken en trakteerde Lennart op een 0.

Een belangrijke avond, want daardoor verloor Lennart kostbare punten, die hij hard nodig had om kampioen van Groep 3 te worden. Daarnaast won Jan Hendrik 2 kostbare punten en daarmee werd hij de nieuwe koploper van Groep 3. Marjolein Osinga kwam niet in actie, maar deze spelers zitten wel erg dichbij elkaar:
1. Jan Hendrik 16 - 12
2. Marjolein     14 - 11,5
3. Lennart        15 - 11

Dinsdag heeft Lennart zijn allerlaatste kans: zijn partij tegen Fritz. Jan Hendrik is uitgespeeld, terwijl Marjolein nog 2x moet spelen, allebei tegen Ruud Kok. Ze heeft aan 1 punt genoeg om kampioen van Groep 3 te worden. Misschien zelfs al aan 0,5 punt. Doorslaggevend in de volgorde is de onderlinge score, als 2 spelers evenveel punten hebben. Anders zal de SB-score beslissend zijn.


Grappig is de constatering, dat op 2 volgende clubavonden maar 2 partijen mogelijk zijn: Marjolein tegen Ruud en Elisabeth tegen Zhi Yang. Andere spelers zijn uitgespeeld of afwezig, geen enkele andere partij dan deze genoemde kan gespeeld worden.

Dinsdag 4 juni:
Lennart Heijnen - Fritz Dueller (bij Shah Mata)

Vrijdag 7 juni:
Elisabeth Heezen - Zhi Yang Fan
Marjolein Osinga - Ruud Kok

Vrijdag 14 juni:
Zhi Yang Fan - Elisabeth Heezen
Ruud Kok - Marjolein Osinga

De rest is veroordeeld tot vrij hebben of een Passage Cup-partij te spelen.

Peter dJ

Geen opmerkingen: