zondag 16 december 2012

Ondanks twee dames een kleine nederlaag

Giessen en Linge kwam vandaag sterk op en werd er met het kleinst mogelijke verschil verloren.

Aan de dames heeft het niet gelegen ,want zowel Angelique als Nancy wonnen beiden op overtuigende wijze met zwart hun partijen. Het leed werd vooral geleden aan de topborden, waar slechts twee remise werden gehaald en twee kansloze nullen.

Hier een wedstrijd verslag:

Cor aan vier speelde een snelle remise, waarna kort daarna ondergetekende verloor. Na een onnauwkeurige zet in de opening nam mijn tegenstander mij in de boa-constrictor houding en liet deze beklemmende verwurging niet meer los. Gelukkig was daar Nancy die verbluffend soepel haar partij met zwart won. 1,5-1,5.

Daarna verloor Joris, ik geloof dat daar ook in de opening iets mis ging ,want zijn tegenstander had gedurende lange tijd een enorm vervelend paard in zijn stelling geparkeerd. Daarna tekende invaller Tjerk een keurige remise aan op bord 6. 2-3.

Toen wist ik het dat het lastig ging worden toen Filip uiteindelijk ten onder ging. En Arjen in een toren eindspel kwam met een pion minder. Die hij overigens knap remise hield. 2,5-4,5. Angelique verraste wederom weer positief door haar sterke tegenstander eerst een pion en vervolgens de partij afhandig te maken! 3 uit 5 inmiddels voor Angelque die een prima seizoen draait als debutant in de KNSB.

Eindstand 3,5-4,5 en het water staat inmiddels aan de lippen, de volgende wedstrijd in februari tegen Philidor 2 zal de wedstrijd van het seizoen worden, als het gaat wie er komend seizoen weer in de KNSB mag acteren.

Lendert

1 opmerking:

Sascha zei

Het zal zeker een beladen wedstrijd gaan worden voor beide verenigingen, CE2 en CE3 vs Philidor leiden 1 en 2